Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Endurance Championship

Team Wounded Racing på podiet

Danish Endurance
Championship 

05/07/12 

DEC - Danish Endurance Championship- i sæsonens tredje DEC-løb
Team Wounded Racing kørte tredjepladsen hjem på Padborg Park i DEC-løbet lørdag den 30. juni og endte på medaljeskamlen sammen med nogle af de største navne i dansk motorsport: Jan Magnussen og Mads Rasmussen på førstepladsen og Nicolas Kiesa og Michael Rosenkilde Nissen på plads nummer to. Det gav stor selvtillid og fornyet håb hos de skadede soldater i TWR, der ved sidste løb måtte udgå på Ring Djursland på grund af uheld.
 

Dagen startede med en ordentlig omgang regn - som alle andre løbsdage med TWR. Efter sidste løb var alle enige om, at dagens DEC-deltagelse skulle gennemføres uden uheld, hvilket holdet har været præget af siden sæsonstart. Vejret klarede op og humøret var i top trods at varmen kunne mærkes i bilen, hvor kørerne er pakket ind i brandhæmmende undertøj fra top til tå (for dem der har tæer). Og med en varm køredragt udenpå kunne kørerne genkende varmen fra den Afghanske fauna, de alle har betrådt.


Michael Sørensen, Kasper Thomsen, Kristian Nielsen og Chris Breum på podiet med Jan Magnussen og Mads Rasmussen
(Foto: Tom Sørensen)

Holdets hurtigste tid
Chris Breum var den første mand i bilen i det fire timer lange løb, og allerede efter få omgange havde han hentet en del placeringer. Han satte da også den hurtigste tid for holdet med tiden 1:07:731 på 10. omgang. Imens sørgede Kristian Nielsen for at drikke rigeligt med vand for ikke at dehydrere under kørslen, da man mister store mængder væske gennem sveden. Kristian pressede ligeledes bilen til det yderste og kørte nogle rigtigt gode og stabile tider.

Kasper Thomsen var tredje mand i bilen og skulle genopleve banen med svinget hvor han tidligere i løbsrækken kørte galt med ca. 100km/t. Men den historik påvirkede ham ikke.

- Jeg er fuldstændig klar. Uheldet er slet ikke noget, jeg tænker på. Jeg har selvfølgelig lært af det, og de gange, jeg har kørt siden, er det gået rigtig godt. Nu skal den bare have gas!, fortalte Kasper Thomsen.


(Foto: Tom Sørensen)

Den sidste time var det Michael Sørensens tur til at komme på banen – forsynet med ekstraudstyr på kroppen. Da TWR ikke kun er et racerhold men også et idrætsprojekt, havde han efter aftale med Rune Oland, idrætskonsulent i DIF Soldaterprojekt, fået en pulsmåler på. Resultatet viser tydeligt, hvorfor man skal være i god form: målt på lidt over en time var max. pulsen oppe på 175 og gennemsnittet på 153 og en forbrænding på 1100kcal. Det er langt mere end de fleste forbrænder på en times hård træning.

Stolt teamchef
Det var helt tydeligt, at TWR har stor opbakning fra alle sider, og teltområdet, der var prydet med sløringsnet, var hele dagen fyldt med glade mennesker. Omkring 25 sponsorer havde valgt at kigge forbi sammen med holdets familie og venner. Da soldaterne skulle på podiet, fik de da også større klapsalver end nogen andre, og mange af de garvede kørerer var også henne at rose hele holdet.


(Foto: Tom Sørensen)

Teamets chef Jason Watt var da også meget stolt af holdets indsats:
- Det er derfor, jeg gør det her! At se den glæde som de her drenge udstråler og se dem komme på podiet i deres tredje løb allerede, det er det hele værd. Det er livskvalitet der smitter af på alle andre i dansk motorsport, og jeg er stolt af at være en del af det her, udtalte en bevæget teamchef og træner Jason Watt.

Dansk Handicap Idræts-Forbund
Marie Christine Tanggaard


Læs mere om:
  • Team Wounded Racing
  • Padborg Park
  • 30/06/12 - Padborg Park - Danish Endurance Championship - DM
  •