Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Suzuki Motorsport satte solidt fodaftryk på hjemmebanerally

DM Rally 
06/07/12 

Det blev hverken til sejr eller pokaler for Suzuki Motorsport, da teamet stillede op på sin egen hjemmebane i Sorø og omegn. Men selv om sølvtøjet udeblev i Suzuki Rally, så formåede teamets to mandskaber at sætte deres præg på løbet med bl.a. prøvesejre og klasseføringer, indtil de måtte udgå på den niende af de i alt 12 hastighedsprøver.
 

Inden det skete, lå Kenneth Madsen/Henrik Dernoff (Gørlev/Ringsted) således på førstepladsen i Tunet National, mens debutanterne Thomas Andersen/Christian Arp (Brøndby/Næstved) havde præsteret at presse de erfarne mandskaber i deres klasse.

”Det har været det tætteste race, jeg nogensinde har kørt, og der er blevet kørt på et højt tempo over hele dagen. Vi begik ikke en eneste fejl, men udgik blot på grund af en defekt på bilen. Det skete helt udramatisk, men vi kunne bare ikke fortsætte,” fortæller Kenneth Madsen.


Kenneth Madsen fik sig en snak med Sorøs borgmester ved den officielle start

Da han og Henrik Dernoff udgik, havde de et forspring på 11,3 sekunder. En stor del af dette forspring blev sikret ved hjælp af et strategisk dækskifte lige før en hastighedsprøve i en grusgrav.

”Vi satte nogle skårede hjul på, og vi havde prøvet at køre i en grusgrav tidligere, hvor vi havde trænet med den type dæk, så vi vidste lige nøjagtigt, hvad bilen gjorde,” forklarer Kenneth Madsen. ”Andre sagde, at den kørte som en baghjulstrækker, og det kom til at passe. Vi vandt prøven med 6,6 sekunder!”

Thomas Andersen/Christian Arp gjorde også en god figur i Suzuki Rally, der var deres første start i en afdeling af Danmarksmesterskabet i rally. De lagde således ud med at være hurtigst i deres klasse på den første hastighedsprøve og blandede sig flere gange med klassens mere rutinerede hold.

”Jeg var overrasket over, at vi var så godt med,” siger Thomas Andersen. ”Jeg følte mig godt tilpas på den første prøve, men var chokeret over, at vi var hurtigst, for vi havde bremseproblemer. At vi kun var seks sekunder efter de hurtigste efter de tre første prøver, var utroligt.”

”Da vi fik fixet problemet, kørte bilen godt, og vi kørte også lige op med den førende Jacob Jensen og kørte bl.a. 11 sekunder fra Rasmus Christiansen på den sidste prøve, inden vi udgik. Vi havde håbet, at vi kunne byde dem op til dans på en enkelt eller to prøver, men vi var med langt længere fremme.”


Thomas Andersen og Christian Arp kørte stærkt i deres DM-debut

Thomas Andersen/Christian Arp endte deres DM-debut med en afkørsel på den niende hastighedsprøve. Deres Suzuki Swift 1600 Sport viste sin værdi rent sikkerhedsmæssigt, da det unge par var uskadt trods en rulletur, da de pludselig blev mødt af synet af en konkurrent, der lå på taget efter en bakketop.

”Jeg havde et splitsekund til at reagere og troede, at vi kunne redde den, men så ramte vi et træ og røg rundt på hovedet. Det var lidt surrealistisk, at vi kørte af, fordi der lå en anden deltager på vejen. Det kom bag på mig,” siger Thomas Andersen, der er klar til at komme op på hesten igen. ”Takket være de gode samarbejdspartnere i Suzuki Motorsport har vi fået fat i et nyt karrosseri, så nu skal vi i gang med at genopbygge bilen.”

Suzuki Motorsport
Anders Lysen


Læs mere om:
  • Kenneth Madsen
  • Suzuki Motorsport
  • Sorø
  • 30/06/12 - Sorø - DM Rally
  •