Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Sportscar racing

Skal moderne sportscar racing bestå af EL-biler?

Sportscar racing 
05/07/12 

Måske er spørgsmålet en smule underligt, og så alligevel ikke for Paul Drayson's har bygget en Lola B12/69EV, som omregnet til den nuværende teknologi , har 850 hestekræfter, men bare slet ikke noget der minder om racer lyd.
 

Bilen blev testet på MIRA i sidste uge med Jonny Cocker bag rattet , før bilen blev transporteret til Goodwood hvor den for første gang blev vist frem for det måbende publikum.

Bilens ’brændstof’ lagres i batterier fra A123, som vejer ca. 300 kilo. Kraften herfra overføres til 4 motorer som er udviklet på et Oxford University spin-off-company, og der er to motorer til hvert baghjul. Bilen har kræfter til at komme fra 0-100 km/t på under 5 sekunder. Hele bilen vejer kun lige omtrent 1 ton.

Bilen som kører test på dette videoklip, kørte hele testen, som varede 20 minutter, på kun én opladning. Det betyder at på en tank strøm, kan der køres 20 minutters hård racing. Bilen oplades intelligent og uden brug af ledninger, som skal sættes til bilen. Bilen rulles op på en plade og her tager det så 30 minutter at fylde tanken op.

Både FIA og ACO er meget interesseret I dette projekt. Det kan forventes at teamet allerede i år kommer og opviser ved ELMS løbet på Donington og ved WEC løbet på Silverstone .

Personligt er jeg lidt ked af denne udvikling. Racerbiler uden lyd er bare ikke et hit, du kan selv prøve at bedømme det ved at se videoklippet.

Vejgaard

Læs mere om:
  • Drayson Racing
  •