Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Brøndbykører i tæt dyst

DM Rally 
04/07/12 

Steen Andersen nummer tre i hårdt rally
Rallykøreren Steen Andersen fra Brøndby stillede i weekenden op i Suzuki Rally på landevejene omkring Sorø med en klar intention om at vinde Gruppe N, standardbilernes mesterskab. Men efter en intens fight med sine nærmeste konkurrenter, 2008 danmarksmesteren Max Christensen fra Svenstrup og 2009 danmarksmesteren Tim Svanholt fra Roskilde, måtte han til slut møjes med tredjepladsen.
 


Steen Andersen lagde ud i et forrygende tempo med sin Mitsubishi på de sjællandske landeveje.
(Foto: Michael Eisenberg)

"Det blev en benhård dyst om hvert eneste sekund, og det var utrolig sjovt at kæmpe med to andre så dygtige kørere som Max og Tim. Flere gange kom jeg i mål på en hastighedsprøve og sagde: Det kan ikke gøres bedre. Og alligevel blev man slået med et sekund eller to," fortæller Steen Andersen, der dog også undervejs satte konkurrenterne på plads.


På den hurtige hastighedsprøve gennem skoven ved Vedbysønder letter Steen Andersens Mitsubishi med det ene hjul.
(Foto: Michael Eisenberg)

Steen Andersen og codriver Iben Louring fra Købenavn lagde ud i et hårdt tempo i deres Mitsubishi Lancer. Efter løbets tre første hastighedsprøver lå de tre bedste hold inden for et sekund. Senere i løbet blev forskellene lidt større, og i mål var Steen Andersen og Iben Louring 17,8 sekunder efter vinderne Max Christensen og Ole Frederiksen i Subaru Impreza, mens de var 7,4 sekund efter nr. 2, Tim Svanholt og Carina Møller i endnu en Mitsubishi. Men Steen Andersen var 2 minutter og 45 sekunder foran nummer 4. Det siger noget om tempoet i toppen.


Steen Andersen og Iben Louring har i år markeret sig som et af landets bedste rallyhold.
(Foto: Michael Eisenberg)

"Det var et fint løb med fantastisk gode hastighedsprøver. Jeg synes selv, det gik godt, men vi er oppe mod to andre meget dygtige kørere. Nu er vi halvvejs gennem sæsonen, og det er planen, at vi i hvert fald skal ét trin højere op på sejrsskamlen næste gang," siger Steen Andersen.

Steen Andersen er dansk rallysports evig unge kører. Efter tre danmarksmesterskaber som trediveårig omkring 1990 er han i dag som halvtredsårig stadig på toppen, og han er takket være et intensivt løbetræningsprogram i bedre form end mange tyve år yngre kørere.

Klasse 4 (N4) - DASU-mesterskab - stillingen efter tre ud af seks løb:

1. Max Christensen/Ole R. Frederiksen, Subaru Impreza WRX, 60 p.
2. Tim Svanholt/Carina Møller, Mitsubishi Lancer Evo IX, 45 p.
3. Steen Andersen/Iben Louring, Mitsubishi Lancer Evo VII, 32 p.
4. Dan Pedersen/Vagn Åge Hansen, Subaru Impreza N12, 19 p.
4. Steen Johansen/Suna Schwaen, Mitsubishi Lancer Evo IX, 19 p.


Michael Eisenberg

Læs mere om:
  • Sorø
  • 30/06/12 - Sorø - DM Rally
  •