Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Legend Car Cup

Blandet weekend for Kennie Frydkjær Jensen

Legend Car 
04/07/12 

Padborg Park lagde i den forgangne week end asfalt til dobbelt-afdeling af OK Legend Cup og for Kennie Frydkjær Jensen (Hillerød) blev det en blandet oplevelse.
 

- denne her dag skal bare glemmes!, sagde en skuffet Kennie Frydkjær Jensen, efter en lørdag, hvor stort set intet lykkedes.

I slutningen af sidste løb på Ring Djursland var det tydeligt, at den limegrønne racer manglede noget speed men selvom motoren var blevet toptrimmet op til løbet på Padborg Park, så det ikke ud til at have hjulpet – tvært imod!

Lørdagens højdepunkt var derfor, da speedkablet knækkede kort inde i andet heat!
Selvom konsekvensen var, at Kennie naturligvis måtte udgå af heatet, kunne det tyde på, at årsagen til den manglende fart var fundet.

Det var den! I lørdagens tredje og sidste heat avancerede Kennie Frydkjær fra en 18. plads til en 11. plads på blot fire omgange – inden der kom safety-car på banen i resten af heatet, da en anden kører havde behov for akut lægehjælp på banen efter en påkørsel (- han ’slap’ heldigvis med et par bukkede ribben!).


Kennie Frydkjær i sin let-genkendelige Legend Racer fandt farten i søndagens løb
(Foto: Vitesse Racing)

Optimismen var derfor høj op til søndagens løb, hvor Kennie Frydkjær allerede under den frie træning, hvor han med tider, der var over 2 sekunder hurtigere end lørdagens hurtigste, meldte sig ind i den absolutte top, ved at være fjerde-hurtigst i det 25 mand store felt – kun overgået af Jason Watt og de to andre mesterskabs-kandidater, Kenneth Jenssen og Ole Madsen.

Efter at have sat femte-hurtigste tid i kvalifikationen, skulle han derfor starte som nummer 19 i første heat (- hvor der byttes om på rækkefølgen). Efter blot fem omgange havde Kennie Frydkjær overhalet de 18 forankørende, men i en tæt fight om top-placeringerne, fik han et lille puf fra en modkører, der medførte en snurretur. Kennie Frydkjær måtte derfor tage til takke med en ottende-plads.

I andet heat skulle Kennie Frydkjær starte som nummer seks, og når man ligger den ende af feltet, hvor kun få 1/100 sekund adskiller kørerne, kan alt ske. Man kan blive etter og man kan blive 10’er!

Efter hvad der blev beskrevet som årets hidtil bedste og mest underholdende kamp om anden- til syvendepladsen (Jason Watt var smuttet og vandt sikkert heatet) passerede Kennie det ternede flag som nummer fire, efter flere gange både at have været nummer to og nummer seks!


Der bliver kørt tæt og underholdende i Legend Cup, der er Danmarks største serie
(Foto: Vitesse Racing)

Tredje heat blev ikke helt så tæt. Kennie skulle igen starte som nummer seks og ’vandt’ hurtigt et par placeringer, da de to forreste (Jason Watt og Kenneth Jensen) flettede hjul for enden af langsiden. Det så dramatisk ud, men heldigvis slap begge kørere med materielle skader.


Kennie Frydkjær Jensen kom med sin andenplads på Padborg Park på podiet for femte gang i år, da han søndag blev to’er i Legend Cup
Kennie sluttede heatet som nummer tre efter Frederik Nymark og Ole Madsen – en placering, der efterfølgende blev vekslet til en andeplads, da Ole Madsen havde overhalet Kennie under gul flagzone. Dermed kom Kennie Frydkjær alligevel på podiet i denne week end, selvom det i begyndelsen så sort ud.

- Det her, har jeg ventet på siden sæsonstarten, sagde en noget mere optimistisk Kennie Frydkjær efter søndagens løb.

- Nu har jeg en bil, der trækker som den skal og så skal jeg nok finde marginalerne, der kan bringe mig helt til top i de kommende løb!

Efter de elendige resultater lørdag og de noget bedre resultater søndag, rykker Kennie en enkelt placering ned i det samlede mesterskab – som nummer syv, men stadig med mulighed for at avancere flere pladser.

Næste løb bliver ved Copenhagen Historic Grand Prix den 4. og 5. august, hvor Kennie Frydkjær Jensen debuterer på den snævre bane omkring Fælledparken i København – og dermed også kører sit første racerløb øst for Storebælt!

- Vitesse Racing


Læs mere om:
  • Kennie Frydkjær Jensen
  • Padborg Park
  • 30/06/12 - Padborg Park - Legend Car - DM
  • 01/07/12 - Padborg Park - Legend Car - DM
  •