Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Peugeot Sport Dealer Team DK dominerede

DM Rally 
04/07/12 

- seneste afdeling af DM i rally
Peugeot Sport Dealer Team DK satte i den grad sit præg på tredje afdeling af Danmarksmesterskabet i rally, der blev kørt på Midtsjælland med Sorø som base. Christian Jensen og Freddy Pedersen fra Ans og Bjerringbro scorede sæsonens anden generalsejr og udbyggede føringen i kampen om Danmarksmesterskabet.
 

Teamet satte også hurtigste tid på ni af de 12 hastighedsprøver, hvor Esben Hegelund og Karsten Isaksen fra Hadsten og Egtved atter understregede deres stigende formkurve ved at vinde første hastighedsprøve og føre rallyet!

”Bilen har kørt som et klokkeværk. Vi har haft rimeligt styr på tingene, har ikke kørt og oversatset, og det hele har bare været perfekt,” siger Christian Jensen, der i mål kunne notere sig en sejrsmargen på 2,7 sekunder over Brian Madsen efter ellers at have ført løbet med over 15 sekunder.

”Vi tager det simpelthen for roligt – det er for at være helt ærlig. Vi blev enige om, at jeg bare skulle slappe af, men når man gør det, så er der bare så megen forskel på, når du giver fuld attack og passer på. Det koster nogle sekunder, og det var ikke meningen, at det skulle blive så tæt. Brian kørte sin chance og det var fair nok, men vi vidste godt, at det ikke kunne lade sig gøre.”


Christian Jensen og Freddy Pedersen udbyggede deres DM-føring med årets anden sejr

Selv om Christian Jensen og Freddy Pedersen vandt otte hastighedsprøver, så førte de ikke løbet fra start til mål. Den første hastighedsprøve blev nemlig vundet af teamkammeraterne Esben Hegelund og Karsten Isaksen.

”Vi fik en rigtig god start, hvor vi satte hurtigste tid på den allerførste hastighedsprøve,” forklarer Esben Hegelund. ”Det hele fungerede fint, og på de næste hastighedsprøver kunne vi også holde et højt tempo, så vi efter fem hastighedsprøver besatte tredjepladsen.”

Men på den syvende af de i alt 12 hastighedsprøver var holdet i den røde og hvide Peugeot 207 Super 2000 imidlertid uheldige.

”Vi skred ud i et sving,” siger Esben Hegelund. ”Der skete ikke noget alvorligt med bilen, men vi gik i stå og kunne simpelthen ikke starte den igen. Vi baksede meget med den, inden vi igen kom i gang.” Inden det skete, var der dog gået et kvarter, så selv om makkerparret atter gav den gas og på ny blev noteret for næstbedste tid på en hastighedsprøve, så sluttede de 17 minutter efter de vindende teamkammerater.

”Men vi fik igen vist, at vi har farten. Nu skal vi bare have heldet med os,” slår Esben Hegelund fast.


Esben Hegelund og Karsten Isaksen tog deres første prøvesejr sammen i DM-regi

For det tredje mandskab fra Peugeot Sport Dealer Team DK – Kjeld Seidler og Marc Troels-Smith fra Holmegaard og St. Heddinge – foregik weekendens løb på hjemmebane, men det forhold kunne holdet i den lave Peugeot RCZ ikke rigtigt udnytte.

”Vi troede faktisk, at vi kunne komme på podiet, for vi kendte mange af prøverne,” siger Kjeld Seidler. ”Kasernen kender jeg rigtigt godt, det samme med Kirkerup-prøven, men vi kunne ikke få det til at virke.”

Kjeld Seidler og Marc Troels-Smith sluttede løbet på en fjerdeplads i DM-gruppen Tunet National, hvor du ligger á point med holdet på andenpladsen i den samlede stilling.

”Jeg synes, at vi kørte rigtigt stærkt, men de andre kørte bare endnu stærkere,” slår Kjeld Seidler fast. ”Vi havde ingen fejl på bilen, så vi skal hjem og kikke på, hvad vi skal arbejde med.”


Kjeld Seidler og Marc Troels-Smith besatte fjerdepladsen i Tunet National

Der kommer nu til at gå næsten to måneder, inden kampen om Danmarksmesterskabet i rally genoptages. Det kommer til at ske i Ringkøbing i starten af september.

”Jeg ser resten af sæsonen som meget spændende,” siger den mesterskabsførende Christian Jensen. ”Vi ligger rimeligt godt til, men der kan ske meget. Vi er kun halvvejs, men vi har aldrig haft så mange point, som vi har nu, så det er positivt.”

Peugeot Sport Dealer Team DK


Læs mere om:
  • Christian Jensen
  • Esben Hegelund
  • Freddy Pedersen
  • Karsten Isaksen
  • Kjeld Seidler
  • Marc Troels-Smith
  • Peugeot Sport Dealer Team
  • Sorø
  • 30/06/12 - Sorø - DM Rally
  •