Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Thundersport Championship

Jan Magnussens perfekte weekend

DTC 
01/07/12 

DTC - Danish Thundersport ChampionshipVandt tre sejre i to løbsserier
Jan Magnussen havde en perfekt weekend, da han på Padborg Park deltog i både DEC og DTC. Med tre sejre ud af tre mulige og to Pole Positions kunne Magnussen se tilbage på en perfekt weekend.
 

I DEC delte Jan Magnussen for første gang en Ferrari 458 Challenge med Mads Rasmussen. DEC kunne fremvise intet mindre end to tidligere Formel 1 kørere i startfeltet, da feltet udover Jan Magnussen også talte Nicolas Kiesa i en Porsche 911 GT3. Jan Magnussen satte bilen på Pole Position til det 4 timer lange løb. Mads Rasmussen startede i bilen og holdt bilen i føring fra start, men blev presset bagfra af Kiesa i sin Porsche. Mads holdt flot Kiesa bag sig i lang tid, men en bremsefejl for enden af langsiden betød, at han havnede i sandet, hvilket kostede 4 omgange til de førende. Der var derfor masser at lave for Magnussen, da han overtog rattet af den røde Ferrari. Efter at have kørt i 2 timer 20 minutter var bilen tilbage i front, hvorefter Mads Rasmussen igen overtog. Mads kørte herfra bilen hjem til en flot sejr til Team Formula Racing, der vandt med 49 sekunder foran Nicolas Kiesa og Michael Rosenkilde.


Jan Magnussen fører fra start i løb et
(Foto: Jan Kaiser)

Søndag skulle Jan Magnussen så forsvare sin føring i DTC mesterskabet. Magnussen tog Pole Position i sin Camaro og han førte første løb fra start til mål. På andenpladsen fulgte Casper Elgaard foran John Nielsen på tredjepladsen.

I andet løb startede Magnussen fra ottende startposition, da top otte fra første løb var byttet rundt. Herfra udnyttede Magnussen lidt forvirring i starten og var hurtigt oppe som treer. Kort efter var han i front og kørte sæsonens fjerde DTC sejr i hus, hans ellevte i Camaro’en i år. Bag ham fulgte Casper Elgaard og Dennis Lind.


Jan Magnussen foran Casper Elgaard
(Foto: Jan Kaiser)

”Det er svært, at gøre det bedre” sagde en glad Jan Magnussen efter andet løb søndag. ”Det må siges at være en perfekt weekend. Lørdag vandt jeg DEC sammen med Mads for Formula Racing efter et fedt løb og søndag to sejre ud af to mulige for Fukamuni Racing. Jeg har mange sejre i år i Camaro’en, men de andre kommer tættere og tættere på os. Det er slet ikke så let, som det ser ud. Nu misser jeg desuden de næste to afdelinger grundet forpligtelser i USA, så jeg er bagud på point, når jeg kommer tilbage. Jeg går stadig efter at vinde mesterskabet, men det bliver ikke gjort lettere af, at være væk et par afdelinger. I dag vinder jeg en masse placeringer på forvirringen ved starten i løb to. De forreste havde ikke skabt hul nok til safetycaren og var derfor helt nede i fart, da lyset blev slukket. Jeg kunne godt se, hvad der var ved at ske og jeg vidste, hvad jeg skulle gøre for at vinde noget på den situation og det lykkedes også. Jeg var treer efter første sving og fik en placering mere i den fjerne hårnåle. Kort efter snurrede Fjordbach foran mig. Jeg havde haft et forsøg på ham i hårnålen efter langsiden, hvor Fjordbach havde misset nedbremsningen, men kort efter snurrede han desværre i svinget ved pitudkørslen. Han fik smidt noget sand ud på banen, da han kørte ind på banen igen og det fik jeg på mine dæk omgangen efter og Casper hentede lidt på mig. Men da mine dæk igen var OK, havde jeg styr på løbet”.


Jan Magnussen vandt løb to foran Casper Elgaard og Dennis Lind
(Foto: Jan Kaiser)

Onsdag, hvor Jan Magnussen fylder 39 år, flyver han til USA for i næste weekend at køre for Corvette Racing på Lime Rock i en afdeling af den Amerikanske Le Mans Serie.


Læs mere om:
  • Jan Magnussen
  • Padborg Park
  • 30/06/12 - Padborg Park - Danish Endurance Championship - DM
  • 01/07/12 - Padborg Park - DTC - DM
  •