Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Blancpain

Tom Kristensen i rolle som debutant

Blancpain
Endurance 

01/07/12 

Den sidste weekend i juli bliver det muligt at opleve Tom Kristensen i en rolle der på en gang er både velkendt og ny for den hurtige dansker. Den weekend er der nemlig 24-timers løb på Spa og for første gang skal Tom Kristensen deltage i løbet, bilen bliver en Audi R8 og selv om vi før har set ham i en R8 var dengang tale om en Le Mans prototype og ikke som nu en racer udgave af R8 gadebilen.
 

Bilen, hvis fulde navn er Audi R8 LMS Ultra, skal deles med to af årets Le Mans vindere, nemlig Marcel Fässler og André Lotterer, så samlet set er der tale om nyt løb, ny bil og nye medkører.

Spa 24-timer er et løb der næsten er hemmeligt i sammenligning med Le Mans, men løbet er blevet kørt siden 1924 og er derfor kun et år yngre. Vejret på Circuit de Spa-Francorchamps er mere omskifteligt hvilket er en del af udfordringen ved løbet, gennem årene har der været mange grimme uheld og selv om det Spa vi kender i dag ikke er nær så farlig som den oprindelige 15 km trekant.


En Audi R8 LMS Ultra vejer 1250 kg og kræfterne kommer fra en 5,2 liters V10 der leverer ca. 560 hk/500+ Nm
(Foto: Audi Motorsport)

Der er ingen prototype biler i løbet og R8'eren med Tom Kristensen må regnes som en af favoritterne til den samlede sejr, Sidste års vinderbil var en Audi R8 LMS og Audi R8 LMS Ultra er en videreudvikling af denne, en videreudvikling der tog sejren på dette års Nürburgring 24-timer og det i samme Team Phoenix farver som dem Kristensen/Fässler/Lotterer skal køre med.

En deltagerliste for Spa 24-timer foreligger ikke endnu, men Audi kommer med fire R8'ere og de kan forvente konkurrence fra alle de andre GT biler vi kender. Hvis man vil opleve løbet live kan en firedagsbillet, med adgang til paddock, fås for beskedne €55 og vil man tættere på end det, kan en Audi R8 LMS Ultra købes for € 329.900.

Bruno Brøsted

Læs mere om:
  • Spa-Francorchamps
  •