Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Detaljerne for Suzuki Rally, 3. afdeling af Mekonomen Rally

DM Rally 
29/06/12 

Oplev Suzuki Rally syv steder rundt om Sorø
Deltagerne har ventet i spænding, men torsdag klokken 18.00 kom det så vidt. Så blev sløret løftet for detaljerne i årets Suzuki Rally, der er den tredje afdeling af Mekonomen Rally Championship – det danske mesterskab i rally.
 

Suzuki Rally har Sorø-Hallen som sin base, men nu er der også sat præcise lokaliteter på de syv forskellige steder, hvor der indenfor en 15 km stor radius af Sorø skal køres rally lørdag.

Ringsted er et af de områder, løbet gæster. Der sker lørdag formiddag henholdsvis klokken 8.38 og 10.45, hvor der gennemføres en gennemgående hastighedsprøve, der starter i industrikvarteret ved Danish Crown på Bragesvej, og som ad snoede veje går via Havbyrd til målet kort før Haslevvej ved Tvindelstrup.


Max Christensen og Ole R. Frederiksen har lagt sig i front for Danish Rally Championship Group N
(Foto: Johnny Pedersen)

Sydvest for Fjenneslev køres der også lørdag formiddag under Suzuki Rally. Det sker på en rundbane på Skelbækvej og Sasserbrovej, hvor første bil starter henholdsvis klokken 9.13 og 11.20. To andre steder tæt på Sorø, hvor der køres rally, er i industrikvarteret i Pedersborg og grusgraven ved Lyng Huse. Der sker også om formiddagen.

En af mange danske rallykøreres favorithastighedsprøver indgår også i Suzuki Rally. Det er den krævende hastighedsprøve på Antvorskov Kaserne, hvor der lørdag eftermiddag køres 13.14 og 15.36. To andre steder øst for Slagelse køres der hastighedsprøver i rally. Det ene er en rundbane ved Kirkerup – med 13.47 og 16.09 som starttidspunkter – og den anden er en gennemgående hastighedsprøve nær Vedbysønder. Her køres der 14.16 og 16.38, og når det sker første gang, er det som Danboring Super Special Stage, der udløser ekstra DM-point til de hurtigste.

Detaljerede oversigter over de enkelte hastighedsprøver kan downloades fra rallydm.dk.

Tæt kamp i den største klasse

Kan Max Christensen/Ole R. Frederiksen tage deres tredje N4-sejr i år?

Deltagerne i Suzuki Rally er inddelt i en række forskellige klasser ud fra bilernes tekniske udformning, og den største klasse er klassen for de såkaldte N4-biler, der sammen med de ældre, ikke-tunede firhjulstrækkere kæmper om Danish Rally Championship Group N-titlen.

I årets to første afdelinger af Mekonomen Rally Championship er det Max Christensen/Ole R. Frederiksen, Svenstrup/Skibby, der har været bedst i deres Subaru Impreza, men de er blevet presset flere gange af et par Mitsubishi Lancer-hold. Spørgsmålet er, om de kan modstå presset på vejene omkring Sorø på lørdag?


Tim Svanholt og Carina Møller sluttede sidste gang få sekunder fra N4-vinderne
(Foto: Johnny Pedersen)

Tim Svanholt/Carina Møller, Roskilde/Tåstrup, er begge gange sluttet lige bag Max Christensen/Ole R. Frederiksen, og da der sidste gang blev kørt løb i Mekonomen Rally Championship, var afstanden meget marginal. 12,6 sekunders forskel efter over en times kørsel.

Men det kan måske blive endnu tættere endnu ved Suzuki Rally? Steen Andersen/Iben Louring, Brøndby/Amager, har også vist, at de har hurtigheden til at kunne blande sig. Desværre har de været uheldige – senest med en kostbar punktering – men måske slår de til i det midtsjællandske i weekenden.

DRC - Danish Rally Championship

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Carina V. Møller
  • Max Christensen
  • Ole R. Frederiksen
  • Tim Svanholt
  • Sorø
  • 30/06/12 - Sorø - DM Rally
  • Nervepirrende Suzuki Rally i vente i Sorø
  •