Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Forhåbentlig trækker vi det længste strå

DM Rally 
26/06/12 

Peugeot Sport Dealer Team DK står stærkt i årets danske mesterskaber i rally. Klassen for de firhjulstrukne biler føres an af Christian Jensen og Freddy Pedersen fra Ans og Bjerringbro, mens Kjeld Seidler og Marc Troels-Smith fra Holmegaard og Store Heddinge har en sammenlagt tredjeplads at forsvare i Tunet National, når det går løs på Midtsjælland med årets tredje DM-afdeling.
 

”Og denne gang trækker vi forhåbentlig det længste strå,” lyder det fra Christian Jensen. Da der sidste gang blev kørt rally på Midtsjælland, var han nemlig i en hård og endda meget tæt dyst med den lokale kører Brian Madsen i en identisk Peugeot 207 Super 2000.

”Brian var hurtigst sidste gang, men vi vil gøre vores til, at han ikke vil være det denne gang. Han har naturligvis fart i bilen, men vi kommer for at vinde, og det skal ikke være nogen hemmelighed.”


Christian Jensen og Freddy Pedersen fører i kampen om Danmarksmesterskabet for de firhjulstrukne biler

Christian Jensen og Freddy Pedersen har fået en god start på årets Danmarksmesterskab i 4WD-klassen. En første- og en andenplads i årets to første løb har givet dem en solid føring, men Danmarksmesteren fra 2009 ved også godt, at der skal gives gas.

”Sidste gang vi kørte på Midtsjælland var det tæt. Der vandt Brian med 4-5 sekunder, og vi skiftedes til at have prøvesejre,” siger Christian Jensen. ”Målsætningen er, at det denne gang bliver os, der trækker det længste strå!”

Christian Jensen og Freddy Pedersen er ikke det eneste mandskab fra Peugeot Sport Dealer Team DK, der er i en god position forud for løbet i Sorø. Det er Kjeld Seidler og Marc Troels-Smith også.

”Løbet er det tætteste på en hjemmebane, jeg kommer, for rallycentrum i Sorø er bare 30 km fra min bopæl,” siger Kjeld Seidler.

”Det med hjemmebane har altid været sværere. I gamle dage øvede jeg mig mere, når det var hjemmebane, men nu forbereder jeg mig, som var det et hvilket som helst andet sted, vi skal køre løb. Men det er naturligvis fedt, at der kommer nogen, man kender og kikker på.”


Kjeld Seidler og Marc Troels-Smith skal forsvare deres tredjeplads i DM på næsten-hjemmebane

Sammen med Marc Troels-Smith kører Kjeld Seidler i den helt unikke Peugeot RCZ, som han tidligere på året sikrede en verdenspremiere i rallysammenhæng.

”Bilen er ny i rallysammenhæng, men allerede sidste gang havde vi fået mere fart på, og det gik den rigtige vej – og den vej vil vi forsøge at fortsætte,” siger Kjeld Seidler.

”Jeg håber, at vi kan holde vores stil og komme i top tre denne her gang. De andre hold i klassen giver voldsomt gas, så vi ved, at der skal gives gas fra første meter, hvis man vil være med. Og vi vil være med!”

Peugeot Sport Dealer Team DK’s line-up ved det kommende DM-rally fuldendes af Esben Hegelund og Karsten Isaksen fra henholdsvis Hadsten og Egtved. I deres Peugeot 207 Super 2000 skal de langt om længe have årets første topresultat efter flere gode løb i foråret.

”Vi har været lidt uheldige med nogle afkørsler og en juryafgørelse, der gik os imod, men når det er sagt, så har vi bevist, at vi kan være med i toppen, og det skal vi forsøge at bevise i det næste DM-løb. Og gruppe N-bilerne skal stadig blive bagved os,” siger Esben Hegelund.


Esben Hegelund og Karsten Isaksen har vist masser af fart i årets første løb

Ligesom de øvrige kørere har han minimalt kendskab til de hastighedsprøver, hvor han og Karsten Isaksen skal i konkurrence.

”Jeg går ud fra, at Antvorskov Kaserne er identisk med prøven fra tidligere år, og det er en af de prøver, der kan blive afgørende for løbet,” siger han. ”Den prøve kan jeg i hovedet, og der vil jeg gå all in. Sammen med de prøver, hvor der er nogle kilometer, vil den blive afgørende, og vi vil give den alt, hvad vi kan.”

Peugeot Sport Dealer Team DK


Læs mere om:
  • Christian Jensen
  • Esben Hegelund
  • Freddy Pedersen
  • Karsten Isaksen
  • Kjeld Seidler
  • Marc Troels-Smith
  • Sorø
  • 30/06/12 - Sorø - DM Rally
  •