Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DMV Tourenvagen Challenge

Et uheld kommer aldrig alene

DMV
Tourenvagen
Challenge  

26/06/12 

Hansen Racing var på Hockenheim igen i weekenden 15-16 Juni for at deltage i DMV-Touringcar Championship, der er en serie der meget ligner Special Saloon Car, med flere forskellige klasser der kører samtidig.
 

Der er sædvanligvis ca. 50 deltagere i nogle meget potente biler og med flere proffessionelle team med proffessionelle kørere. Denne gang bl.a. Mathias Lauda, tidligere fabrikskører for Mercedes i DTM. I hele weekendens arrangement var der over 600 deltagere !!!!

Den fri træning gik fint med 9. bedste tid , men det siger ofte ikke så meget.

Tidtagning 1 gik over al forventning da jeg blev 7. generelt og hurtigste Porsche, og dem er der mange af. Og tiden var det hurtigste jeg nogensinde har kørt på Hockenheim og kun 3-4 sek. til de hurtigste og det plejer at være det dobbelte.

Allerede der begyndte gearskiftet at drille ved nedgearinger fra 3. til 2. gear og det bruger man adskillige steder. Vi troede det var paddle-skiftet der drillede, men det skulle vise sig at være gearkassen.

Meget værre var, at ved ca. 200 km/t forlod førerdøren sin plads. Heldigvis fandt vi den, og det lykkedes at reparere den.

Tidtagning 2
Vi skulle lige afprøve nogle andre dæk og noget andet lufttryk og det resulterede i at jeg var 1 sekund langsommere og det blev til en 16. plads!!!


Race 1 gav store forventninger.
Men allerede her blev gearkassen værre og værre. Pludselig gearede den af sig selv ned fra 3. til 1. og det er ret farligt både for motoren, men også m.h.t. blokerede baghjul.

Så jeg måtte køre i 3. eller koble ud rundt om de langsommere sving og sådan kan man ikke kæmpe om placeringer, endsige forsvare sig.
Men det skulle ikke være det eneste problem.

Pludselig var der råb og skrig i pitradioen
"ILD, der er ild i bagenden, kør ind til nærmeste post hvor de har en ildslukker".

Jeg kunne godt se i spejlene at det røg , men jeg mente at hvis man kører videre, holder det ilden under kontrol, så jeg tog en omgang mere og kunne ikke se at det blev værre, og kørte så de sidste 3-4 omgange og stoppede for enden af pitmuren, hvor man var klar med ildslukkere. Det var gået noget ud over bagenden, men gutterne fik gjort den klar. I kampens hede hvor jeg var for langsom i de snævre sving på grund af gearkassen, var jeg blevet påkørt i den venstre side.

Baglygten var væk og kofanger ødelagt. Men vi lånte en baglygte fra en scooter. Samtidig havde jeg problemer med dæktemperaturen, især på venstre bagdæk selvom trykket ikke var for højt.

Så det endte med en 2. plads i klassen og en 14. plads generelt. Skuffende i forhold til tidtagningen, men ok under de givne omstændigheder.

Race 2 skulle jeg jo starte nr. 16, og havde ingen forventninger. Håbede bare at gearkassen holdt. Det gjorde den, men blev værre og værre.

Starten gik over al forventning. Det er ikke alle der kører når det bliver grønt, så efter sving 2, ud på langsiden der starter med det berømte Parabollica sving, der er med fuld gas, var jeg 4-5 stykker, men jeg var på ydersiden af Mathias Lauda og han trængte mig bare af banen med 200 km/t!!!!, ud i græsset og der er ikke meget greb, så jeg måtte bakke af til jeg havde bilen under kontrol, og så kørte der 10-12 stykker forbi.

Jeg sluttede på en 2. plads i klassen og 11. generelt, så det var langt bedre end forventningerne.

Det positive er at bilen og jeg efterhånden har farten, så når det hele splller, bliver det godt, og det kommer, tror jeg på.

Der ligger i øvrigt en video fra starten af Race 2, på www.dmv-tcc.com og også på facebook og you-tube.

HansenRacing
Jørgen Hansen


Læs mere om:
  • Jørgen 'Gamle' Hansen
  •