Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel Ford - DK

Endnu en anden-generations-kører på vej i Formel Ford

Formel Ford - DK 
14/06/12 

Nicolaj Jacobsen får sin debut i årets største Formel Ford-felt
Efter to afdelinger af det danske mesterskab på de hjemlige baner Padborg Park og Ring Djursland sætter de danske Formel Ford-kørere i den kommende weekend for første gang kursen mod udlandet for at køre løb der. Løbet er et af mest klassiske svenske, nemlig Velodromloppet, som køres på Karlskoga Motorstadion, og dette giver i sig selv en udfordring for kørerne.
 

Gelleråsen, som banen også kaldes, er nemlig helt nyt område for hele det danske Formel Ford-felt, men det er ikke den eneste udfordring, som kørerne kommer til at møde. Der bliver også markant ikke-dansk modstand.

Veledromloppet er nemlig afgørende for North European Zone-mesterskabet for Formel Ford, hvilket har resulteret i samlet felt på hele 25 kørere fra Sverige, Finland, Tyskland og Danmark. Her er flere stærke navne med, bl.a. den dobbelte mester Jesper K. Egebart, Børkop, der tager sig et enkelt løb i klassen, og så Antti Buri, Finland. Finnen kommer med tre sejre fra det britiske mesterskab på Rockingham i baglommen, og han vil sikkert blive en hård nød at knække for de danske kørere.


De danske Formel Ford-kørere starter på Karlskoga Motorstadion i et feltet på 25 biler
(Foto: Henning Smed / DanskerBiler.dk)

Trods disse hårde odds er der også nye, unge kørere i feltet. Endda fra Danmark.

AutoTech Racing har således to nye ansigter i sine biler. Kasper K.B. Rasmussen skal køre en af de danskbyggede Aquila FZ1-modeller, som teamet tidligere har indsat, mens Nicolaj Jacobsen, Mårslet, skal køre en Van Diemen RF93 – ligeledes i Zetec-divisionen.

Nicolaj Jacobsen er ikke ubekendt med motorsport i almindelighed og Formel Ford i særdeleshed. Hans far, Henrik Jacobsen, Mårslet, var nemlig selv tidligere topkører i klassen, hvor han i 1988 vandt Danmarksmesterskabet – samme år som han blev toer i NM og firer i EM.


Debutant anno 2012 og Danmarksmester anno 1988. Nicolaj Jacobsen kører i weekenden sine første løb i den klasse, hvor hans far – og teamchef – blev Danmarksmester for 24 år siden.
(Foto: Morten Alstrup)

Debutanterne kommer dog næppe til at kæmpe med om sejrene i løbene på Karlskoga Motorstadion. Her synes favoritterne at være de to Fluid Motorsport-kørere Nicolas Beer, Hellerup, og Nicolai Sylvest, Jægerspris, samt den mesterskabsførende Michael Markussen, Kolding.

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Nicolaj Jacobsen
  • Gelleråsen(Karlskoga)
  • 17/06/12 - Gelleråsen(Karlskoga) - Formel Ford - DK
  •