Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Syvende himmel for Hamilton

Formel 1 
10/06/12 

Lewis Hamilton vinder sidste øjebliks-sejr i Canada
I forhold til sidste år var det et ganske udramatisk løb der var i Canada i år. Dermed ikke sagt, at det var kedeligt. Dog blev det en lidt taktisk affære, men afgørelsen faldt alligevel på banen. Lewis Hamilton vandt og kom dermed i front for VM kampen, og samtidig blev han sæsonens syvende vinder. Romain Grosjean og Sergio Perez tog de andre podieplaceringer, selvom de egentlig havde været lidt usynlige i løbet.
 

Det første sving i Canada - en lang dejlig S-kombination, plejer at kunne give lidt drama, enkelte gange måske lige lidt rigeligt drama, men dennegang var det en pæn og nydelig start, hvor Vettel planmæssigt trak fra de andre. Fra ganske tidligt i løbet var det Vettel, Hamilton og Alonso der kom i fokus og lignede dem der skulle afgøre løbet mellem sig, og sådan endte det vel på en måde også.

Fra starten var der lidt usikkerhed om hvem der ville køre to stop og hvem der ville køre tre stop. Hvilken strategi der virkelig var den bedste, er efter løbet ikke ganske tydelig. Det afhang nok i høj grad af hvem man var. Ved første pitstop lykkedes det både Alonso og Hamilton at komme foran Vettel. Umiddelbart var det Alonso der kom i front, da det lykkedes ham at køre ud lige foran Hamilton, der var pittet en omgang tidligere, måske fordi Hamilton lige blev et sekund forsinket på vej væk fra sit pitstop. Men glæden over at være i front varede ikke længe for Alonso, der allerede i slutningen af omgangen, da man nåede DRS zonen måtte se sig slået af Hamilton, der havde mere varme i dækkene.

Herefter stabiliserede løbet sig, de tre kørte og ventede på næste træk. Eller rettere Alonso og Vettel ventede på Hamilton træk. De to havde nemlig planlagt kun at køre med et stop, hviilket til dels overraskede McLaren. Hamilton spurgte undervejs om de var sikre på at Alonso skulle stoppe igen - og det var de, var svaret fra pitten. Men de tog fejl!

Da Hamilton pittede var det Alonso der kom i front og hans plan var at blive der. Det samme med Vettel, der øjensynligt mente at en 2. plads bag Alonso var et ok resultat. Men dækkene mistede greb hurtigere end planlagt og Hamilton kastede den lange snøre ud og halede sig stædig ind på de to foran. Vettel fik han passeret i DRS zonen og halede derefter hurtigt Alonso ind og passerede også Ferrari køreren. Dermed var vejen banet for at Hamilton kunne blive den syvende vinder i ligeså mange løb.

Vettel reagerede hurtigt på at blive overhalet, og smuttede i pit, selvom det ikke var planlagt. Ude på banen hentede først Grosjean og siden Perez stakkels Alonso, der nu sejlede rundt på sine slidte dæk. Dermed var Alonso nede på en 4. plads. Og ikke nok med det, han måtte endda også se at Vettel kom piskende på sin nye dæk og smuttede ubesværet forbi. Dermed endte på Alonso på en beskeden 5. plads - og lavede vel egentlig det omvendte af hvad Button gjorde sidste år.

Grosjean og Perez, der så sluttede som nr. 2 og 3, havde sådan set også kun skiftet dæk en gang, men de havde gennem et relativt anonymt løb, sparet på kræfterne og kunne slå til på det rigtige tidspunkt. Rosberg blev nr. 6 og 7. pladsen gik til Webber. Herefter fulgte Raikkonen, der ikke havde nogen imponerende dag på kontoret. Kobayashi blev nr. 9 og på 10. pladsen finder Felipe Massa, der startede løbet ganske godt, var aggressiv og vandt dueller, inden han dansede rundt om sig selv, på sin slidte dæk og røg langt langt ned i feltet. Så en 10. plads er alt i alt faktisk ganske godkendt for brasilianeren.

Godkendt er derimod Buttons beskedne 16. plads ikke. På en dag hvor holdkammeraten vandt, er det langt fra godt nok! Hvor Buttons fart er blevet af, er et stort mysterium, og teamet virker faktisk lidt i vildrede over hvorfor han præsterer så dårligt.

Michael Schumacher måtte endnu engang udgå. Flappen i bagvingen, der åbnes i DRS zonen havde sat sig så godt fast, at den ikke kunne lukkes i. Ikke engang en flok ihærdige mekanikere der tydede til Bruce Lee tricks kunne flytte på den. På hans sidste omgang havde man set hvad der sker, når flappen står åben hvor den ikke burde. Da Schumacher bremsede ind i en chikane bremsede bilen ikke så effektivt som forudset og i stedet skød den tværs igennem chikanen.

I VM stillingen er Hamilton nu i front, to point foran Alonso og tre point foran Vettel. Det er muligt at alt kan ske i år, men i VM kampen er det alligevel de sædvanlige der skiller sig ud. Og dermed så også sagt, at der ikke er tale om en sæson der er mere inspireret af russisk roulette, end af hvordan det plejer at være.

Martin Møller-Thomsen

Læs mere om:
  • Gilles Villeneuve
  • 10/06/12 - Gilles Villeneuve - Formel 1
  •