Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Thundersport Championship

Jan Magnussen kørt af banen på Padborg Park

DTC 
10/06/12 

DTC - Danish Thundersport ChampionshipJan Magnussen kørte søndag anden afdeling af det danske DTC mesterskab på Padborg Park i Sønderjylland. Efter at have vundet de seneste ni løb Jan Magnussen har kørt i sin Camaro, var der lagt op til endnu en sejr, da Jan Magnussen i træningen var mere end et sekund hurtigere end næsthurtigste.
 

Men i kvalifikationen væltede regnen ned og Magnussen missede hurtigste tid, da hans bil akvaplanede og han kun med nød og næppe holdt sig på banen. Det betød en startplacering som nummer fire i første løb, der også blev afviklet på våd bane.

Jan Magnussen fik en god start i regnvejret og passerede Casper Elgaard ind i første sving, men i andet sving påkørte Elgaard Magnussen så hårdt bagi, at Magnussen spandt rundt og måtte se de øvrige biler passere. Med beskadiget bil kom Magnussen tilbage på banen og efter de tretten omgange sluttede han på femtepladsen. Vinder af første heat blev John Nielsen foran Dennis Lind og Casper Elgaard, der undervejs fik 2 strafbaner for sin påkørsel af Jan Magnussen.


Jan Magnussen på vej af banen efter at være blevet påkørt af Casper Elgaard
(Foto: Jan Kaiser)

Femtepladsen fra første løb betød en startplacering som nummer fire til andet løb. Jan Magnussen fik igen en god start og kom hurtigt op som toer bag Fukamuni holdkammerat Mikkel Mac. De to trak fra resten af feltet og de passerede målstregen til teamets første 1-2 sejr, med Jan Magnussen under et sekund efter vindende Mikkel Mac, der fik sin første sejr i standardvogne.

”Der har ikke før været kørt ræs med de her biler i regnvejr før, så umiddelbart er jeg rigtig godt tilfreds med resultatet i løb to, hvor vi kører en 1-2 sejr hjem” sagde Jan Magnussen efterfølgende. ”Det viser, hvor dygtigt vores team er, at vi kan ramme rigtigt med setup’et, selvom forholdene var nye for os. Mikkel og jeg kørte nogenlunde lige hurtigt og det var ikke muligt for mig at angribe. Et kæmpe tilykke til Mikkel med hans første sejr og et lige så stort tillykke til teamet, der endnu en gang fik belønning for det hårde arbejde gutterne ligger i det her. Første løb var selvfølgelig utilfredsstilende. Casper (Elgaard – red.) ”glemte” vist og bremse, så jeg havde ikke en chance for at holde mig på banen og der røg mulighederne for en topplacering. Bilen var efterfølgende ikke optimal, så jeg er godt tilfreds med at få point med for en femteplads under de betingelser”.


Mikkel Mac og Jan Magnussen kørte en 1-2 sejr hjem til Fukamuni Racing i heat to
(Foto: Jan Kaiser)

Mandag morgen drager Jan Magnussen mod Le Mans, hvor han for Corvette Racing skal forsøge at køre sine femte Le Mans sejr hjem.


Læs mere om:
  • Jan Magnussen
  • Mikkel Mac
  • Padborg Park
  • 10/06/12 - Padborg Park - DTC - DM
  •