Formel Ford - DK

Top resultater til Morten Dons og Mikkel O. Pedersen

08/06/12

2. Afdeling af Danmarksmesterskabet i Formel Ford, blev kørt d. 2.-3. Juni, på den kuperede racerbane i østjylland, Ring Djursland. DP Engineering fra Struer stillede til start med deres 2 kørere, Mikkel O. Pedersen og Morten Dons. For Mikkel blev dette første gang, han skulle prøve kræfter med den svære Ring Djursland, mens at Morten havde kørt på banen i 2011 og vist rigtigt gode takter dengang.

Dette blev også tilfældet denne gang, hvor Morten var super opsat på nogle gode resultater. I tidtagningen lykkedes dette også rigtigt godt, hvor Morten kørte 3. Hurtigste tid og dermed gav sig selv en rigtig god start placering til løb 1. Her lavede Morten en fin start og holdte sin placering de første par omgange, hvor efter at køreren på 4. pladsen fik presset sig forbi. Morten kæmpede dog videre og fik generobret 3. Pladsen og holdt denne lige indtil sidste sving, hvor han blev overhalet i gul flagzone, hvilket var en ulovlig overhaling. Uheldigvis for Morten havde løbsledelsen ikke set overhalingen og Morten måtte derfor nøjes med 4. Pladsen.

Morten Dons kørte sig til to flotte 2. Pladser og ligger nu samlet 3’er
(Foto: DP Engineering)

I løb 2 blev der ligeledes kæmpet for placeringerne. Morten kiksede starten fra 3. Pladsen og røg hurtigt ned som nummer 5. Igen løbet kørte Morten rigtigt stærkt og endte på en flot 3. Plads. Denne placering blev efterfølgende byttet til en 2. Plads, da vinderen af løbet blev udelukket. Morten havde samtidig kørt løbets 2. Hurtigste tid, hvilket dermed gav startplacering som 2’er til det sidste løb. Fra 2. Startposition tog Morten føringen fra start, men lavede desværre hurtigt en lille fejl, som kostede en placering. Resten af løbet blev Morten på 2. Pladsen, og selvom der blev presset på bag ved, holdte Morten hovedet koldt og bevarede 2. Pladsen til mål.

For den anden Struer-racer med Mikkel O. Pedersen bag rettet, blev det ligeledes en god weekend. Den unge kører har hurtigt fundet rytmen i formelbilen, men der var dog ikke de store forventninger om pokaler, da det var første gang Mikkel O. skulle køre på den svære bane. Mikkel O. overraskede derfor en del på Ring Djursland, da han i lørdagens regnvejrs træning, pludselig var 5. Hurtigst af alle.

I søndagens 3 løb formåede Mikkel O. at blande sig mellem de noget hurtigere Duratec’er og kørte overbevisende fra sine konkurrenter i Zetec klassen. 3 flotte sejre blev det til, men desværre mistede Mikkel O. Efterfølgende sine point for løb 3, da racerbilen ikke kunne godkendes af den tekniske kontrol, grundet for lav frihøjde. Rigtigt ærgerligt, men stadig en super flot præstation, af den unge kører.

I alt en super fin weekend for både Morten Dons og Mikkel O. Pedersen, som nu begge indtager den samlede 3. Plads i hver deres mesterskab. Det næste løb bliver d. 16.-17. Juni på Karlskoga i Sverige, som er Nordisk Mesterskab og 3. Afdeling af DM serien.