Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Le Mans

LMP2 preview

Le Mans 
12/06/12 

Le MansDen største klasse på Le Mans i år er LMP2 og det er samtidig den lille prototype klasse. Klassen som efter antallet af deltagere at bedømme, også er den mest populære klasse, er måske samtidig en klasse som er på vej ud i en krise.
 

Hvorfor så det. Der er rigtig mange af deltagerene som køre med Lola Chassiser, og som vi tidligere har skrevet så er Lola i alvorlige økonomiske problemer, og det kan betyde at flere teams under dette års Le Mans kommer til at mangle chassis dele eller andet fra Lola. Godt nok forsøger de at holde en minimal produktion oppe, men er det nok til alle teams. Hertil er spørgsmålet om Lola overlever? Og hvis de ikke gør, hvad sker der så med LMP2 klassen?

Presset på denne her klasse kom da der kom pris restriktioner via reglementet fra ACO. Idag må en LMP2 maksimalt koste 400.000 € (€325.000 for chassis og €75.000 for motoren) og det har fabrikkerne der udvikler, rigtig svært ved at få til at hænge sammen forretningsmæssig, og det er nok én af forklaringerne på Lola's krise.

Ud over de mange Lola chassiser er der også Oreca 03, Zytek Z11SN, Morgan, HPD og Norma M200P og flere af dem er i spil om sejren i 24 timers løbet, og hurtigste bil på testdagen var OAK Racings Morgan – Nissan, og det er ikke bare en tilfældig bil. Set med danske øjne er den vigtigste LMP2 bil i feltet, for det er her danske David Heinemeier Hansson kører, og hermed beviser teamet at Nissan LMP2 motoren er den hurtigste i LMP2 klassen, også i år.


(Foto: Claude Foubert - Endurance-Info.com)

Næsthurtigst på testdagen var Level 5 Motorsports med deres HPD ARX-03b Honda, kun 3/10 sek. efter den danske bil, og generelt er feltet meget tæt hvad angår deres performance. Der er dog teams som skiller sig negativt ud fra de andre i klassen og det er Extreme Limite ARIC med deres Norma M200P Judd og Gulf Racing Middle East med deres Lola B12/80 Nissan som er overdrevet meget for langsomme. Lotus teamet har også skuffet fælt på testdagen, men jeg tror at de kan finde lidt mere fart i deres Lola B12/80 Nissan til selve løbet, ellers har de ikke en chance.

Skal vi kigge på feltet udfra deres performance på testdagen så bliver vinderen en Morgan Judd, og set med danske øjne er det jo ikke det værste der kunne ske. Jeg er dog helt sikkert på at konkurrencen bliver extremt hård i klassen og jeg er også sikker på at Greaves Motorsport og Jota motorsports med deres Zytek Z11SN Nissan vil presse på for at komme hjem med et top resultat.


(Foto: Claude Foubert - Endurance-Info.com)

Uanset hvordan vi drejer denne klasse er der mange kandidater til sejren i LMP2 og jeg vil rigtig gerne gætte på en dansk klasse sejr, og det er bestemt en realistisk mulighed. Dog, som jeg tidligere har skrevet, skal man ikke lave mange fejl i denne klasse før man ikke længere er kandidat til podiet.

Vi krydser fingre for en dansk klasse sejr, og håber på at OAK Racing's Morgan Nissan med nummer 35 sejrer i LMP2 klassen på søndag klokken 15.

Vejgaard

Læs mere om:
  • Le Mans
  • 17/06/12 - Le Mans - Le Mans
  •