Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Le Mans

GTE am preview

Le Mans 
10/06/12 

Le MansSå er Le Mans ugen i gang og jeg vil de kommende dage gennemgå de 4 klasser som deltager ved 24 timers løbet på Le Mans. Alle 4 klasser har i år dansk deltagelse og i GTE am klassen som er den der gennemgås i dag, er der én bil som udelukkende har danske chauffører.
 

Bilen der er tale om er Aston Martin Racing nummer 99 som køres af Christoffer Nygaard, Kristian Poulsen og Allan Simonsen. Denne bil var på testdagen ultimativt den hurtigste i klassen, med en margin på mere end 1 sekund ned til nummer to i klassen, og samtidig hurtigere end de fleste GTE pro biler, til eksempel Corvette C6 ZR1 nummer 73 med Jan Magnussen og team kammeraterne GTE pro Aston Martin'en. Behøver jeg at fortælle at den bil er blandt favoritterne i GTE am klassen? Allan Simonsen satte tiden 3:59.938 for teamet.


(Foto: Claude Foubert - Endurance-Info.com)

Nummer 2 på testdagen var Larbra Competition's Chevrolet Corvette C6 ZR1 med nummer 50, men som tidligere skrevet var de mere end et sekund for langsomme. Dog skal vi huske at Le Mans ikke vindes ved at køre enkelte hurtige omgange, men ved at være konstant hurtige

Hurtigste Ferrari 458 Italia på testdagen var fra JMB Racing, men med tiden 4:04.779 og det bringer dem ikke på podiet. Det er for mig overraskende at ingen Ferrarier præsterede noget der minder om at være acceptabelt i denne her klasse. Der nok ingen tvivl om at de må hjem og kigge på både setup af de italienske biler, og samtidig finde den optimale strategi, hvis vi skal se en Ferrari på podiet.


(Foto: Claude Foubert - Endurance-Info.com)

Flying Lizard Motorsports GTE am team imponerede lidt på testdagen. Teamet kører som sædvanligt Porsche 997 GT3 RSR, og det er flere år siden den bil har været blandt de hurtigste i GTE klasserne. Porsche har dog altid været blandt de mest driftstabile biler i endurance racing, og derfor skal de aldrig underkendes.

Jeg vover nu alligevel, måske imod alle odds, at udråbe Aston Martin Racing nummer 99 som favorit til sejren i denne klasse. Både bil og ikke mindst chauffører virker meget klar til den store udfordring, og alle 3 ved hvad det er for en kæmpe opgave de står overfor. Bilen er opdateret en del siden sidste år, men er selvfølgeligt ikke på 2012 spec. niveau da det ikke er tilladt i GTE am klassen.

Glæd dig til på onsdag hvor bilerne ruller på banen for første gang til dette års Le Mans uge.

Vejgaard

Læs mere om:
  • Le Mans
  • 17/06/12 - Le Mans - Le Mans
  •