Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Endurance Championship

Udfordringer til Jet Black Racing!

Danish Endurance
Championship 

08/06/12 

DEC - Danish Endurance Championship- Fightervilje og et stærkt teamwork
Høj moral og fightervilje blev i weekenden nøgleordene for Jet Black Racing, i det netop kørte 4 timers løb i den danske langdistance serie DEC, på den udfordrende Ring Djursland bane.
 

Teamet ankom vel forberedt til den smukke Ring Djursland bane, tæt ved Tirstrup lufthavn. Hele teamet var fulde af forventning om, at denne weekend skulle rumme teamets første sejr i DEC serien i 2012.

At drive et succesrigt langdistanceteam, er som at drive en dynamisk virksomhed. Nøglen til succes er kompetente medarbejdere, og frem for alt omfattende forberedelse. Alle scenarier skal på forhånd tænkes igennem, så man med det samme kan reagere målrettet når man er på banen.


(Foto: Jet Black Racing - Poul Majgaard)

Nøglen til succes er forberedelse
Disse forberedelser viste sig at bære frugt, da teamets medbragte setup viste sig meget effektivt. Bilen fløj gennem teknisk kontrol, og bilens opsætning gav et suverænt mekanisk greb på den kuperede og hurtige bane.

Første træning forløb helt problemfrit, og det valgte setup til bilen passede alle tre kørere i raceren ganske fint. En af teamets kørere, Jackie Bøllingtoft, udtalte efter sit første træningspas i bilen:
”Den styrer ligesom jeg kan lide det; meget fin "turn in" og en meget velafbalanceret bil i alle nedbremsninger.”

Teamets øvrige to faste chauffører, Søren Mosebo og Anders Majgaard, kunne efter første træningsstint i raceren kun istemme Jackies vurdering af bilens køreegenskaber.

Anden træning var udset til at være der, hvor teamet skulle kvalificere bilen. Det gik da også næsten som planlagt, men i motorsport må man aldrig tage noget for givet. Det afgørende er, hvordan teamet agerer på det uforudsete.

Da Anders Majgaard halvvejs inde i kvalifikationen bliver sat i bilen, starter det da også lovende. Men snart begynder raceren at mangle trækkraft ved høje omdrejninger, og det må desværre konstateres at raceren ikke kan tage gassen fuldt ud. Resultatet blev en skuffende placering som nummer 16, ud af de i alt 18 startende.

Til løbets start var problemet blevet lokaliseret og udbedret, og alle i teamet var fulde af forventning til et topresultat og en mulig sejr. En meget motiveret Søren Mosebo sad i bilen, da starten gik på det fire timer lange løb.


(Foto: Jet Black Racing - Poul Majgaard)

Maksimalt pres på konkurrenterne
Strategien var klar: fra start ville teamet lægge maksimalt pres på konkurrenterne foran. Søren kørte et fejlfrit og hurtigt stint på den hektiske bane. Efter en time af løbet var kørt, kom der safety car på banen på grund af et uheld. Teamet reagerede ved at køre i pit, skifte chauffør og få tanket raceren op. Søren havde kørt raceren frem til en placering som nummer 10 generelt, og en 4. plads i klassen. Det skulle Jackie Bøllingtoft ud at forsvare, i sit efterfølgende stint.

Efter at Jackie blot havde kørt 30 minutter i bilen, begyndte elektronikken igen at spille teamet et puds. Omgangstiderne blev 2 - 3 sekunder langsommere, end de hurtigste i Klasse 2. Teamet sande udfordring blev således, midt i løbet, at få lokaliseret den elektriske fejl på raceren. Elektriske fejl er notoriske de sværeste at diagnosticere på en racerbil, midt i et hektisk løb hvor sekunder er altafgørende.

Problemer er til for at blive løst
Resten af løbet, godt 2,5 time, brugte teamet på at få udbedret fejlen. Til trods for at regnen også komplicerede tingene, og bilen derudover så var begyndt at sætte ud, så blev teamet ved med at kæmpe.

Jet Black Racings ingeniør og mekanikere gav ikke op. De skiftede elektroniske komponenter i en lind strøm. Da løbet manglede bare 5 minutter, og bilen for 8. gang på 2,5 time blev sendt på banen igen, for at se om fejlen var blevet elimineret, kunne teamet jublende strække hænderne i vejret. Teamworket havde virket, og bilen igen nu kørte fejlfrit!

Team Manager Peter Jæger havde denne kommentar til weekendens indsats:
”En weekend som gav teamet vished for, at der er høj moral og fightervilje i hele Jet Black Racing. Uanset om udfordringerne under løbet kommer på racerbanen eller pitten - så er Jet Black teamet klar til at tage udfordringen, op og løse den!”

”Race 'n Roll”, indtil næste DEC løb med Jet Black Racing på Padborg Park den 30. juni!

Vel Mødt!

Jet Black Racing
Peter M. Jæger


Læs mere om:
  • Anders Majgaard
  • Jackie Bøllingtoft
  • Søren Mosebo
  • Jet Black Racing
  • Ring Djursland
  • 02/06/12 - Ring Djursland - Danish Endurance Championship - DM
  •