Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Classic Race Aarhus

Danmarks største bilmuseum i Aarhus?

Classic Race
Aarhus 

08/06/12 

Der arbejdes på at samle mere end 400 kørende klassikere i midsommerweekenden
Hvor kan man opleve Danmarks største bilmuseum? Der er mange bud, for kongeriget byder på utallige samlinger af køretøjer fra bilens barndom og ungdom, men hvor findes den største egentlig?
 

Et godt bud er Aarhus. Nærmere præcis Tangkrogen ved Marselisborg Havn, for lørdag den 23. og søndag den 24. juni vil det store område blive fyldt op med klassiske køretøjer. Så mange, at man måske godt kan tale om Danmarks største bilmuseum.


Mangfoldigheden er mantraet ved Classic Car Park, hvor sidste års rekord med 350 klassikere – vel at mærke kørende – skal slås
(Foto: Morten Alstrup)

”Bilmuseum vil jeg nu ikke kalde det,” siger Bent Thomsen. Han er næstformand i Dansk Vintage Motor, der sammen med Veteran-Posten står for at arrangere Classic Car Park i forbindelse med årets Classic Race Aarhus.

”I min verden er et museum et sted, hvor man kan se på biler, der ofte ikke er kørende, men et vintagekøretøj er for mig et brugskøretøj, man bruger til lejlighedsvis kørsel. Det er jo en samling af vintagekøretøjer, vi præsenterer. Og Classic Race Aarhus er en god lejlighed til at køre i den.”

Classic Car Park er et festligt indslag, der er med til at understrege Classic Race Aarhus’ rolle som et arrangement, der ikke kun handler om de historiske racervognes kamp om pokaler på banen omkring Mindeparken, men også fortæller historien om bilens og motorcyklens udvikling. Classic Car Park er et sted, hvor indehaverne kan parkere deres klassiske køretøjer på to, tre og fire hjul under opsyn af en snes medlemmer fra Dansk Vintage Motor Club. Men også under bevågenhed af det ti-tusindtals store publikum, som kommer til Classic Race Aarhus.


Tidstypisk påklædning er ikke et krav – men det gør det bare meget sjovere at parkere på Classic Car Park
(Foto: Morten Alstrup)

”Ved det første Classic Race Aarhus var vi placeret ved Væddeløbsbanen, men da vi sidste år flyttede til Tangkrogen, blev antallet af køretøjer fordoblet,” siger Bent Thomsen. ”Sidste år var der godt 350 køretøjer, som benyttede sig af Classic Car Park, og vi håber, at den udvikling vil fortsætte, så vi kan nå 400 køretøjer.”

Ligesom racerløbet tiltrækker også Classic Car Park besøgende fra hele landet. Og det er mange forskellige køretøjer, man kan opleve.

”Der kommer alt,” siger Bent Thomsen. ”Det er lige fra Excalibur til en Fiat 500 over Fiat A og amerikanerflydere. Der kommer også motorcykler, så det er så altfavnende, som det kan være.”

Selv om dele af Classic Car Park helliges mærkeklubber, så er der plads til alle. Mangfoldigheden er nemlig mantraet – museum eller ej – og det er muligt for alle at deltage. Første forudsætning er selvfølgelig, at man er i besiddelse af et klassisk køretøj. Næste forudsætning er, at man tilmelder sig på www.craa.dk. Gør man det, så får man også en overvåget parkeringsplads lige ved hovedindgangen.

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Mindeparken (Gadeløb)
  • 24/06/12 - Mindeparken (Gadeløb) - Classic Race Aarhus
  •