Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Endurance Championship

DK Motorsport tæt på sejr på Ring Djursland

Danish Endurance
Championship 

06/06/12 

DEC - Danish Endurance ChampionshipMindre end tre sekunder skilte teamet fra årets første langdistancesejr
Det var tæt på, at DK MOTORSPORT ville score sin første langdistancesejr i år, da anden afdeling af Danish Endurance Championship blev kørt på Ring Djursland. Men det var marginalerne, der i sidste ende afgjorde, at teamet måtte notere sig for en andenplads.
 

”Det startede egentlig rigtig godt, og vi lagde godt fra land,” fortæller Jan Seerup, der stod for at køre andenpladsen i hus sammen med Thomas Wulff. ”Vores strategi var planlagt og perfekt, men vores nye kører, Martin Vedel, blev desværre pludselig syg og måtte lægge sig. Vi blev derfor nødt til at lave om på strategien, og egentlig kørte det hele perfekt, men så tabte vi 20 sekunder i pitten til de førende.”


DK MOTORSPORT var sekunder fra sejren

Det var ikke kun den manglende tredjekører, der gjorde, at tingene blev vendt på hovedet for DK MOTORSPORTs førende bil. Det gjorde vejret også.

”Det blev lidt hektisk, for da der var en halv time tilbage, kom der regn,” fortæller Thomas Wulff, som på det tidspunkt sad i bilen. ”Vi var forholdsvis hurtige til at tage beslutningen om at skifte til regnvejrsdæk, for det så ud til at ville være vedvarende, så stor ros til teamet for det, men vi fik desværre ikke skiftet lige så hurtigt som vores konkurrenter.”

”Vi kom ud 22-23 sekunder efter dem, da der manglede 25 minutter. Det var det mest hektiske, jeg nogensinde har været med til. Det var meget, meget vådt derude. Vi sluttede to sekunder efter Jacob Kristensen, og det kan man ikke rigtigt tillade sig at være utilfreds med, men omvendt så ville jeg gerne have givet teamet en sejr i dag, for de har knoklet benhårdt.”

DK MOTORSPORTs anden bil i Danish Endurance Championship blev kørt af Peter Obel, Henrik Stjerne og Lars Højris, og de sikrede sig en sjetteplads i divisionen efter flere problemer undervejs.


DK MOTORSPORT-bilen med nummer 230 havde mange udfordringer

”Starten gik perfekt,” fortæller Peter Obel. ”Jeg fik taget mange pladser i starten, og det gik faktisk rigtig godt. Jeg tror, at vi var oppe som treer på et tidspunkt, og det var fint nok, men bilen blev meget fast på bagenden under løbet og begyndte at overkøre forhjulene.”

For Henrik Stjerne var løbet noget af en prøvelse, da han ikke før havde kørt på Ring Djursland. ”Jeg synes, at jeg fik lært banen, og så kunne jeg begynde at give gas,” fortæller han. ”Men bilen havde nogle udsættere, men bare vi kunne holde den i gang, var det ok. Nogle omgange kørte den fejlfrit, andre omgange begyndte den at sætte ud og så kørte den igen. Det var desværre vilkårene.”

DK Motorsport
Per Johansen


Læs mere om:
  • Ring Djursland
  • 02/06/12 - Ring Djursland - Danish Endurance Championship - DM
  •