Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Special Saloon

Comeback til en af “de gamle drenge”

Special Saloon 
01/06/12 

Jan Pedersen, indehaveren af banerekorden på den “lille” Jyllandsring i Gruppe N 0-1600, vender tilbage til dansk motorsport. Efter et par år på bænken har Jan Pedersen fra Galten, besluttet at vende tilbage til motorsport. Han stille denne weekend op på Ring Djursland i en Honda S2000, som han tidligere har kørt DEC i, sammen med Donald Sørensen og Chris Poulsen.
 

Det bliver anden gang at Special Saloon kommer ud og køre i år. Dog var sidste weekends løb ikke noget der gav point til mesterskabet, men der var dog nogle kørere ude og træne lidt. Denne weekend er det første gan der kan sættes point ind på kontoen.


Bilen der nu skal stå sin prøve i Special Saloon

Jan stiller op i gruppe 5 med bilen, da denne er blevet takseret som en coupe. Det betyder man nok ikke skal forvente det bliver en topplacering til Jan, men bare lidt hygge i feltet. Dem der kender Jan ved dog han ikke giver op uden kamp.

Jan Pedersen har gennem mange år kørt Honda, sammen med Chris Poulsen. Det var de to der fik de først 2 CRX modeller på de danske baner, og det var i netop en af disse Jan i satte banerekorden tilbage i 1999. 52,200 sekunder på den 1475 meter lange bane. Det er nok en rekord der kommer til at stå i historiebøgerne til evig tid, da der jo ikke køres på denne bane mere.

Jan Pedersen`s Honda S2000 blev bygget i vinteren 2007, og stod klar til DEC klassens i 2008. 2008 blev dog ikke den store succes, da bilen kun gav problemer. Efter en motorombygning i vinteren 2008 stod den endelig klar til race på Jyllandsringen d. 2-5-2009. lidt sjovt for det var nøjagtigt 10 år efter Jan satte banerekorden i sine CRX´er. Nu melder Jan sig igen klar og glæder sig til race i weekend.

Poul Iversen


Læs mere om:
  • Ring Djursland
  • 03/06/12 - Ring Djursland - Special Saloon
  •  
     
     
    Undgå billetkøen - Køb dine billetter her