Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel Ford - DK

De unge talenter udfordres af veteraner

Formel Ford - DK 
30/05/12 

Weekendens løb på Ring Djursland får deltagelse af en tidligere topkører
I den kommende weekend afvikles årets anden afdeling af det danske Formel Ford-mesterskab. Det sker på den vel nok mest krævende bane af dem alle, nemlig Ring Djursland. Med sine højdeforskelle og blinde sving formår banen i den grad at sætte kørerne på mange prøvelser, og med til at gøre banen udfordrende er de nærmest ikkeeksisterende test- og træningsmuligheder
 

De erfarne kørere vil derfor alt andet lige komme til at stå stærkt i weekenden, og her bliver veteranklubbens to medlemmer Niels Ejnar Rytter, Trustrup, og Frank Mortensen, Helsinge, denne gang forstærket af en tidligere topkører. Det er Steffen Møller, Århus, der stiller til start for Egebart Motorsport – i øvrigt præcist ligesom han gjorde ved et af sidste års løb på banen.


Møller gør comeback til Formel Ford-klassen, hvor han kører for Egebart Motorsport på Ring Djursland.

Steffen Møller deltog første gang i klassen tilbage i 2002 og kan derfor i weekenden fejre tiåret for debuten i den klasse, hvor han året efter tog en fjerdeplads i DM-sammenhæng. Sidste år deltog han i to løb på FDM Jyllandsringen, hvor han scorede en fjerde- og en tredjeplads, og det er klart, at hans mangeårige erfaring vil gøre ham godt på Ring Djursland.

Her vil han være oppe mod intet mindre end 14 konkurrenter, hvoraf halvdelen er debutanter. Men selv blandt debutanterne er der kørere, som har sikret sig vigtig erfaring med Ring Djursland, så de ikke skal bruge træning og tidtagning på at lære banen at kende.


Michael Markussen (her foran Nicolas Beer og Nicolai Sylvest) ankommer til Ring Djursland med en DM-føring og tidligere erfaring fra banen.
(Foto: Henning Smed)

Da Ring Djursland indledte sin sæson i midten af maj, var såvel Michael Markussen, Kolding, som Niklas Dall Knudsen, Haderslev, på deltagerlisten. Selvfølgelig ikke i Formel Ford, men i henholdsvis Peugeot Spider Cup og Yokohama 1600 Challenge. Begge synes derfor at have gode chancer for topplaceringer i weekendens løb, hvor de starter for RS Competition.

Det mandskab, som ved sæsonpremieren på Padborg Park udfordrede RS Competition, er Fluid Motorsport, hvis kørere gjorde det godt, idet Nicolas Beer, Hellerup, blev noteret for en sejr, mens Nicolai Sylvest, Jægerspris, hele to gange sikrede sig pole position og to andenpladser. Ligesom deres teamkammerater Lasse Sørensen, Svenstrup, og Fabian Hamprecht, Tyskland, kan de dog trække på den mangeårige erfaring, som deres teamchef Elvin Nielsen har i at sætte en Van Diemen-racer op til Ring Djursland.


Niels Ejnar Rytter og Frank Mortensen har begge kørt utallige løb på Ring Djursland.
(Foto: Henning Smed)

Mesterskabsstilling - generelt:

Pl. Kører Mærke Point
1. Michael Markussen Aquila-Duratec 68
2. Nicolai Sylvest Van Diemen-Duratec 51
3. Lasse Sørensen Van Diemen-Duratec 38
4. Nicolas Beer Van Diemen-Duratec 33
5. Morten Dons Van Diemen-Duratec 24
6. Niklas Dall Knudsen Aquila-Duratec 22
7. Niels-Ejnar Rytter Ray-Duratec 14
8. Lars Sørensen Ray-Duratec 13
9. Fabian Hamprecht Van Diemen-Duratec 12
Joakim Darbom Van Diemen-Duratec 12
11. Mikkel Byrialsen Aquila-Zetec 10
12. Mathias Storbank Van Diemen-Zetec 4
13. Frank Mortensen Ray-Duratec 2

Mesterskabsstilling - Zetec Cup:

Pl. Kører Mærke Point
1. Mathias Storbank Van Diemen-Zetec 51
2. Mikkel Byrialsen Aquila-Zetec 50
3. Mikkel Overgaard Pedersen Vector-Zetec 43

Kørerforeningen Formel Ford Danmark

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Michael Markussen
  • Steffen Møller
  • Ring Djursland
  • 03/06/12 - Ring Djursland - Formel Ford - DK
  •