Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Special Saloon Car

Flot SSC-debut til Martin Vedel og DK Motorsport

Special Saloon 
30/05/12 

DK Motorsport scorede to pokaler ved sæsonstarten
Martin Vedel Mortensen er en af DK Motorsport’s nye kørere i denne sæson, og han har taget hul på et meget alsidigt program. For to uger siden kørte han sit første langdistanceløb for teamet, hvor han på Padborg Park kørte i en Renault Clio III, og i pinsen skulle han så have sin første start i holdets mest kraftige banebil – en Opel Corsa.
 

Det skete ved Åbningsløbet på FDM Jyllandsringen, hvor den fynske racerkører var til start i Special Saloon Car – en klasse, der er kendetegnet af at have deltagelse af mange specialbyggede og effektfulde biler.

”Bilen kører rigtig, rigtig godt. Det er lidt noget andet end Clioen,” siger Martin Vedel Mortensen. ”Selve undervognen er anderledes, og man kan presse den meget mere end Clioen. Motoren og gearkassen passer til de danske baner, så den har bare kørt perfekt. Eneste problem, vi havde, var, at vi sled dækkene for hurtigt, men det var nok, fordi det var så varmt.”

Resultatmæssigt blev det en rigtig god debut for Martin Vedel Mortensen. I sin første start med bilen kørte han sig til en tredjeplads og dermed en pokal. Dette resultat gentog han i andet heat, mens han i det tredje og afsluttende heat måtte tage sig til takke med en fjerdeplads.

For alle tre løb gjaldt det, at det var kørere i langt mere effektfulde biler, der sluttede foran ham, men Martin Vedel Mortensen blev også hurtigere og hurtigere i takt med, at han blev dus med bilen. I alle tre heats lykkedes det ham således at sætte omgangstider, der var mellem et halvt og et helt sekund hurtigere end den tid, han havde præsteret i tidtagningen. Samtidig blev det til klassesejre i alle tre heats.

”Løbene gik fint,” siger Martin Vedel Mortensen. ”Vi kom godt af sted, og så kørte det perfekt. Jeg var et godt stykke foran de andre. Det bliver spændende at se, hvad der sker på Ring Djursland, hvor der kommer nogle flere biler i min klasse.”

En uge efter debuten i Special Saloon Car skal Martin Vedel Mortensen nemlig i aktion igen. Det sker på Ring Djursland, hvor han atter skal køre i Opel Corsaen, men samtidig indgår han igen i DK Motorsport’s satsning i Danish Endurance Championship. Her skal han køre sammen med 2011-mestrene Jan Seerup og Thomas Wulff i den ene af teamets to Renault Clio III, mens den anden bemandes med Lars Højris, Henrik Stjerne og Peter Obel.

DK Motorsport
Per Johansen


Læs mere om:
  • Martin Vedel Mortensen
  • Jyllandsringen
  • 27/05/12 - Jyllandsringen - Special Saloon
  •