Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

207 Spider Cup - DK

Sol over Resenbro

207 Spider Cup
DK 

29/05/12 

207 Spider CupVarm asfalt, brølende motorer og sol fra en skyfri himmel er opskriften på motorløb
I Pinsen afviklede FDM Jyllandsringen sit Åbningsløb i et fantastisk flot sommervejr på banen ved Silkeborg. Peugeot Spider Cup TOTAL leverede igen spændende og tæt race med Rasmus Wendelboe som weekendens sejrherre med maksimumpoint.
 

I Pinsen afviklede FDM Jyllandsringen sit Åbningsløb i et fantastisk flot sommervejr på banen ved Silkeborg. Peugeot Spider Cup TOTAL leverede igen spændende og tæt race med Rasmus Wendelboe som weekendens sejrherre med maksimumpoint.

Allerede lørdag summede det af aktivitet i det store telt, hvor Peugeot Spider bilerne holdt til. Morten Buus havde fået dekoreret sin bil og stillede til start. Også Peugeot Danmark havde sin bil til start, hvor journalisten Hans Brixen fra Bilmagasinet skulle prøve om det var sværere at styr én racerbil end et tastatur.

- Jeg har arbejdet på en artikelserie om motorsport, hvilke muligheder er der, hvad koster det og så videre, og så skulle deltagelsen i et rigtigt løb i en rigtig racerbil være kulminationen.

Under formiddagens testpas blev banen prøvet lidt af, så greb og dæktryk kunne bringes lidt mere i overensstemmelse. Med fem biler indenfor et sekund, så det godt ud, og da ingen løb ind i problemer var alt klar til træningen. Under træningen spandt Allan, og da strømmen på bilen forsvandt som vand på brandvarm asfalt, måtte han trækkes ud. Resultatet af træningen ændrede ikke på rækkefølgen, men afstanden mellem nummer et og nummer fem var reduceret til 75/100 af et sekund. Det var klart for alle, at marginalerne var alt for små til ikke at finjustere alt inden tidtagningen.


Rasmus Wendelboe på vej mod dobbeltsejr
(Foto: Gripping Media)

I tidtagningen var elastikkerne da også blevet strammet alle steder. For Morten Buus så det faktisk ud til at den var knækket, da bilen ikke ville starte, og kategorisk nægtede enhver form for samarbejde før sent lørdag. Alle øvrige kappede nogle sekunder af tiden med Rasmus Wendelboe som hurtigst fulgt af Jansen knap to tiendedele af et sekund efter. Feltet var blevet spredt lidt, hvordan ville opsætningerne passe søndag formiddag, når asfalten ikke var lige så brændende varm?

I første heat, som også var dagens første løb, kom alle godt fra start og gennem sving 1 uden problemer. Rasmus havde taget spidsen, og han lagde fra på en måde, der viste, at han ikke havde tænkt sig at vente på resten af feltet. Elliot Winther var rykket med frem forbi Jansen, der fik Lasse Bulemand Jakobsen og Allan Olsen i hælene. De smuttede begge forbi på næste omgang, og Jansen brugte derefter tre omgange på at arbejde sig forbi Allan Olsen. For Morten Buus blev det et meget kort heat. Allerede på startstregen kunne man se damp over motorkappen og den var ikke forsvundet ikke, da feltet kom til sving 1 på anden omgang. Til gengæld fik baghjulene, der var smurt ind i kølervand, bilen til at forsvinde i en støvsky, da vejgrebet forsvandt fuldstændigt.


Elliot Winther skart fulgt af Lasse Bulemand Jakobsen
(Foto: Gripping Media)

På syvende omgang var Bulemanden blevet hentet og overhalet, men en lidt (for) sen nedbremsning lukkede døren op for Lasse, der slog til på indersiden. På vej ud på den korte langside gik de to brushoveder lidt galt af hinanden og Jansen måtte sluge en masse støv. Efterfølgende måtte Lasse sluge 20 sekunders tidstillæg som straf og rykkede dermed fra en tredjeplads til femtepladsen. Elliot lå på en fin andenplads men blev stille og roligt kørt ind af Bulemanden, der som på Djursland manglede et par omgange i at gøre arbejdet færdigt.

- Jeg er imponeret af Elliot. Han har været lynhurtig til at lære bilen at kende, og han kører med hovedet. Ham får vi meget glæde af i klassen fremover

Jansen tur i sandkassen havde ikke gjort noget godt for bilen, og det gav Brixen chancen for at komme op og lægge lidt pres på og passere manden med den lyseblå hjelm. Pladsen blev taget tilbage, men efter et par omgange var den gal igen og Brixen kunne køre en sjetteplads hjem.

Mens nogle holdt frokost måtte Morten Buus knokle for at få bilen klar til andet heat. Igen så man Rasmus Wendelboe skyde frem og vinke farvel til resten af feltet. Der er vel kun at sige, at med en perfekt opsætning på en god dag, så gør hans talent ham til en oplagt vinder, så der blev indsat mange gode point på mesterskabskontoen. Elliot kom også godt med fra starten og de to kørte absolut uforstyrret hele løbet. Frederik Vodder var kommet fint fra start og lå foran Lasse Jakobsen. I Panorama-svinget måtte han give sig og lukke døren op for Thisted-raceren, og det benyttede en anden gammel ræv, Allan Olsen sig af. Frederik mente dog, at tilbuddet kun gjaldt Lasse, så han havde en kontakt med Allan, der blev belønnet med en strafbane. Det lille stød knækkede desværre en trækaksen på Vodders bil, og han måtte udgå.


Jansen og Bulemanden i tæt kamp
(Foto: Gripping Media)

Morten Buus fik lidt oprejsning, da bilen nu kørte rigtigt. Da først han var sikker på bilen, blev tiderne stille og roligt justeret nedad, og med en forbedring på trekunder pr omgang, var de sidste tider absolut i den gode ende og bedre end tiderne fra både test og træning.

For Allan Olsen blev sidste heat nærmest strafbane på strafbane. Fejlen på det elektriske system kom igen, og bilen blev markant langsommere omgang for omgang. Gearskiftet holdt op med at fungere, fordi kompressoren ikke fik strøm og på den sidste omgang var der kun femte gear til rådighed.

Dagen sluttede med en god oplevelse, da Jansen og Bulemanden sammen kiggede en billedserie fra skærmydslerne i første heat igennem. De gav håndslag på, at de fremover ville køre fair og pænt og at de unge knægte skulle have baghjul til næste løb på Padborg Park.

Se flere billeder fra klassens deltagelse i Åbningsløbet her

Peugeot Spider Cup
Gripping Media

Læs mere om:
  • Allan Olsen
  • Frederik Vodder
  • Henrik Jansen
  • Jens Elliot Winther
  • Lasse Jakobsen
  • Rasmus Wendelboe
  • Jyllandsringen
  • 27/05/12 - Jyllandsringen - 207 Spider Cup DK - DM
  •