Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Classic Race Aarhus

Formel 1 med Ferrari-racer i Aarhus’ gader

Classic Race
Aarhus 

30/05/12 

For første gang vil en Ferrari F1-racer køre på en dansk racerbane
Fonden Classic Race Aarhus kunne ved et pressemøde onsdag præsentere programmet for årets Classic Race Aarhus, der finder sted den 22.-24. juni. Ligesom sidste år vil hovedattraktionen blive et felt af historiske Formel 1-racere, men der er flere nyheder i det ti bils store felt.
 

For første gang nogensinde vil et eksemplar af det vel nok mest ikoniske Formel 1-mærke gennem alle tider køre på en dansk racerbane. Der bliver naturligvis en af de blodrøde Ferrari-racere, som vil kunne opleves på asfalten rundt om Mindeparken i et felt, der også kommer til at tælle flere danske deltager og en racerbil med dybe skandinaviske rødder. Ronnie Petersons STP-dekorerede March 721 fra 1972. I forbindelse med Formel 1-klassens optræden kunne endnu en nyhed præsenteres.


Ferraris F93A-model vil kunne opleves under årets Classic Race Aarhus

”Vi har indgået en aftale med Viasat om, at TV3+ for en weekend flytter det tv-studie til Aarhus, som man bruger til sine Formel 1-transmissioner,” fortalte Niels Brøchner, der er bestyrelsesformand for Fonden Classic Race Aarhus. ”Årets løb finder sted i samme weekend som Europa Grand Prixet i Valencia, og vi planlægger vores løbsprogram i Aarhus således, at TV3+ får mulighed for bl.a. at sende en række liveoptagelser med de gamle racerbiler og deres historie, inden man skifter over til transmissionen med de moderne fra Valencia.”


En række af de biler, som deltager i Classic Race Aarhus, blev præsenteret ved pressemødet

CO2-neutralt motorløb
Den tredje udgave af Classic Race Aarhus kommer til at markere en ny milepæl ikke bare i løbets, men i dansk motorsports historie. Classic Race Aarhus vil nemlig være det første CO2-neutrale motorløb på dansk grund. Dette kommer til at ske, ved at Fonden bag arrangementet opkøber kvoter, der modsvarer de mængder CO2, som deltagerne udleder under løbsweekenden.

Montgomerys royale bil
Ved pressemødet blev en række racerbiler og andre klassiske køretøjer i relation til Classic Race Aarhus præsenteret. Arrangementet i Sankt Hans-weekenden vil ikke kun byde på racerløb, men også præsentere en lang række køretøjer fra en svunden tid. Det gælder en række royale biler, og en af dem var til stede – den Cadillac, som i befrielsesdagene transporterede Feltmarskal Montgomery i Københavns gader.


Kong Christian X's bil er et af de royale køretøjer, som man kan opleve ved årets Classic Race Aarhus. I befrielsesdagene transporterede den Feltmarskal Montgommery, og her ses den ved pressemødet med Martin Jørgensen og Niels Brøchner

Superliga-spiller vil køre historisk racerløb
Nogle timer inden, han skulle løbet på banen for at deltage i AGF’s sidste kamp i denne sæson, havde Martin Jørgensen også fundet tid i kalenderen til at deltage i pressemødet. Superliga-spilleren, der har 102 landskamp på programmet, blev sidste år ambassadør for Classic Race Aarhus og har en drøm om selv at være med.

”Jeg har jo boet i Italien i mange år, og så finder man jo ud af, hvad en rød Ferrari er,” fortalte Martin Jørgensen på pressemødet. ”Jeg har fået et tilbud om at blive en del af et team, der deltager i historisk race, og det overvejer jeg kraftigt, når min fodboldkarriere er overstået.”
Martin Jørgensen vil gerne skifte fodbolden ud med rattet i en historisk racerbil, når den professionelle fodboldkarriere er afsluttet

Baneændring til gavn for racet og trafiksikkerheden
Årets Classic Race Aarhus vil blive gennemført på det samme baneforløb, som er blevet anvendt i 2010 og 2011. Men der bliver en lille ændring, som både kommer racet til gode og trafiksikkerheden i byen. Hvor deltagerne skal fra Strandvejen op ad Oddervej, har du skulle igennem et hårnålesving ved Ydernæs, men her bliver dette sving gjort mindre skarpt, så det nu bliver muligt for to biler at passere side om side. En ekstra bonus af ændringen er, at et risikomoment i den århusianske trafik fjernes, da den hidtidige udformning har medført flere uheld.

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Mindeparken (Gadeløb)
  • 24/06/12 - Mindeparken (Gadeløb) - Classic Race Aarhus
  •