Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

World Endurance Championship

Audi kører med digitalt bakspejl

FIA WEC 
26/05/12 

World Endurance ChampionshipNår vi om få uger skal opleve Audi på Le Mans igen, bliver det med en helt ny teknologi. Her taler jeg ikke om den hybrid teknologi som ligger i to af Audi LMP1 bilerne, men mere om den teknologi man har brugt til bakspejlet. Her er nemlig tale om en ren digital løsning som gør chaufføren i stand til at se bagud via et kamera som er monteret på bilen.
 

Der er ikke nogen tvivl om at Audi er blevet meget bevist om hvor svært der at orientere sig i den lukkede R18 model. Alene de to meget voldsomme Audi ulykker som skete under Le Mans sidste år, viste at chaufføren har svært ved at orientere fra den lukkede bil.

Audi har til denne sæson monteret et lille kamera bag antennen på toppen af bilen og billederne herfra vises på en lille skærm inde i bilen, placeret samme sted som bakspejle normalt sidder. Skærmen der bruges til formålet er en OLED (AMOLED) og kameraet der benyttes, er en helt ny teknologi som kan skabet helt skarpe billeder realtime, også ved 330 km/t. Det er klart at kameraet også er meget lysfølsomt, så selvom det er nat, så kan chaufføren stadig se hvad der foregår bag bilen.

Lad os håbe på at denne løsning bliver godt for Audi og at vi derved bliver forskånet for voldsomme ulykker ved årets Le Mans.

Vejgaard

Læs mere om:
  • Le Mans
  • 17/06/12 - Le Mans - FIA WEC - FIA VM
  •