Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Suzuki Motorsport var hurtige i JUAL Rally

DM Rally 
26/05/12 

Anden afdeling af Danmarksmesterskabet i rally blev en blandet oplevelse for Suzuki Motorsport. Det nye hold Kasper Rasmussen/Line Lykke Jensen (Jyllinge/Odense) scorede deres første fælles klassesejr på DM-niveau, Kenneth Madsen/Henrik Dernoff (Gørlev/Ringsted) var hurtige, men uheldige, mens de to sidste mandskaber ikke fik kørt ret mange kilometer i JUAL Rally, der fandt sted i området mellem Horsens og Juelsminde.
 

”Det er gået rigtig godt, og vi har haft et godt race,” siger en glad Kasper Rasmussen ovenpå sin første klassesejr i et DM-rally i sin Suzuki Swift 1600 Challenge.

”Desværre var der en del prøver, der blev aflyst, men dem, vi fik kørt, fik vi en masse godt ud af. Vi startede lidt hårdt ud med en snurretur på første prøve, men derefter var tempoet højt. Vi vandt klasse 7 og blev nummer 3 i Tunet National, så jeg er rigtig glad og tilfreds.”


Kasper Rasmussen og Line Lykke Jensen vandt en klassesejr
(Foto: Suzuki Motorsport)

Det lykkedes faktisk Kasper Rasmussen/Line Lykke Jensen at slå Kenneth Madsen/Henrik Dernoff, der blev nummer fire i Tunet National.

”Ligesom mange andre fik vi en punktering, og så var det løb kørt,” konstaterer Kenneth Madsen. ”Vi startede ellers godt ud, selv om det var vådt. Det gik fint, og på den sidste prøve kunne jeg ikke køre stærkere. Det gik rigtig godt.”

Punkteringen kom forholdsvis tidligt i løbet, og dermed var Kenneth Madsen ikke i stand til at kæmpe med om føringen. Men han gav gas alligevel.


Kenneth Madsen og Henrik Dernoff var uheldige
(Foto: Suzuki Motorsport)

”Det gjaldt bare om at køre taktisk resten af dagen og så køre efter de tre ekstra point på prøve 8, og dem fik vi også,” siger han. ”Hvis hverken Kim Madsen eller jeg havde fået punkteringer, så havde det været et tæt løb. DM3 tegner til at blive en gyser.”

De to sidste mandskaber fra Suzuki Motorsport nåede ikke frem til målrampen i Juelsminde, der var hovedbyen for rallyet.

”Vi accelererede ud af et sving, og så kunne jeg se, at der var røg bagved, og mærke, at motoren begyndte at køre på tre cylindre, og så slukkede jeg bare,” siger Rasmus Sørensen (Ølstykke), der sammen med Lone Otto (Fredensborg) måtte udgå. ”Det blev et kort løb, men der er andre, som har problemer, og det hjælper lidt på vores chance, selv om det kun er klasse 7-mesterskabet, vi kan køre med om. Vi må bare komme stærkt igen.”

Jesper Bisted/Arne Pagh (Horsens/Middelfart) nåede heller ikke langt i løbet.

”Bilen smed kileremmen på den første prøve,” forklarer Jesper Bisted. ”Vi kunne vælge enten at udgå eller tage en chance, der kunne betyde, at vi ville blive udelukket. Vi tog chancen ved at få hjælp fra vores servicefolk, men det var der nogen, som så, så vi blev udelukket.”

Suzuki Motorsport
Teamchef Anders Lysen


Læs mere om:
  • Juelsminde
  • 19/05/12 - Juelsminde - DM Rally
  •  
     

    DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: