Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Christian Jensen og Freddy Pedersen vandt anden afdeling af DM i Rally

DM Rally 
25/05/12 

Anden afdeling af Danmarksmesterskabet i rally – JUAL Rally ved Juelsminde – blev en triumf for Peugeot Sport Dealer Team DK’s hurtigste mandskab. Christian Jensen og Freddy Pedersen fra Ans og Bjerringbro tog deres første sejr siden sidste efterårs Expo Partner Arminox Rally, og det var med et så marginalt forspring som bare 2,6 sekunder til deres gamle teamkammerater Ib Kragh og Mie Petersen.
 

”Det er fedt, når det er så tæt,” siger Christian Jensen med et stort smil på læben. ”Freddy og jeg følte lige fra start, at vi kunne vinde løbet. Det var i hvert fald det, der var vores målsætning.”

JUAL Rally blev et løb, hvor de to forreste mandskaber i feltet skiftedes til at sætte hurtigste prøvetider undervejs i løbet. Og det var sjældent mange sekunder, der skilte dem ad, selv om Christian Jensen og Freddy Pedersen kom bagud fra start. Den første hastighedsprøve tabte de med 4,6 sekunder.


Christian Jensen og Freddy Pedersen tog deres første sejr siden sidste års Expo Partner Arminox Rally

”Det var ikke godt. Det havde jeg det meget, meget dårligt med, men vi var bare ikke klar,” indrømmer Christian Jensen. Men på den næste hastighedsprøve var den hvide Peugeot 207 Super 2000 hurtigst, og herefter skiftedes de to hold til at vinde hastighedsprøverne.

”Det gjorde ikke noget, at Ib og Mie vandt nogle af hastighedsprøverne, for det var bare med et halvt sekund her og et helt sekund der,” siger Christian Jensen, der kørte ud til den sidste hastighedsprøve med et forspring på ni tiendedele af et sekund.

”Jeg vidste, at jeg kunne tage ham på den sidste prøve, men der skal selvfølgelig ikke meget til, før det kan gå galt. Vi lavede en enkelt fejl inde på gruset på sidste prøve, og det kunne have været nok til at tabe løbet,” siger Christian Jensen, der nu er i front for DM-tabellen. ”Det er vist første gang siden 2009, men det er lige meget. Nu er vi i front, og der bliver vi!”


Kjeld Seidler og Marc Troels-Smith kørte en andenplads hjem i deres Peugeot RCZ

Kjeld Seidler og Marc Troels-Smith fra henholdsvis Holmegaard og Store Heddinge kørte sig også til et topresultat. I deres Peugeot RCZ blev det til en andenplads i Tunet National.

”Jeg tror, at vi har fundet et sekund pr. kilometer i bilen, og der kan også godt findes mere, så det går helt bestemt den rigtige vej. Men skal vi være helt ærlige, så var der også nogle af vores konkurrenter, der forlod butikken lidt før tid,” siger Kjeld Seidler.

Helt uden problemer forløb JUAL Rally dog ikke for mandskabet i feltets vel nok flotteste bil. En punktering betød, at Kjeld Seidler og Marc Troels-Smith måtte køre seks kilometer på løbets længste hastighedsprøve på et fladt forhjul.

”Men ellers kører bilen perfekt. Vi kan finde nogle flere sekunder, men det er ikke bilen, det er os,” siger Kjeld Seidler. ”Vores noter sidder lige i skabet. Vi skal lige op på dupperne med nedbremsningerne og have nogle højere svinghastigheder, så tror jeg, at den er der.”

”Vi kan se Danmarksmesteren Benny Pedersen foran. Kenneth Madsen er lidt længere væk, men vi skal have et mål, og det næste er at tage Benny.”


Esben Hegelund og Karsten Isaksen kørte deres bedste rally til dato, men blev rykket tilbage på grund af en støjmåling

For Esben Hegelund og Karsten Isaksen fra henholdsvis Hadsten og Egtved blev JUAL Rally et løb, hvor de viste deres styrke, men ikke fik et repræsentativt resultat med hjem.

”Vi var rent faktisk oppe at køre top 3-tider, og det er vi rigtig godt tilfredse med,” siger Esben Hegelund, som efter løbets afslutning blev rykket flere pladser tilbage.

”Da vi kom i mål, var vi rigtig, rigtig glade, men så forsvandt humøret. Vi havde en fjerdeplads med syv sekunder op til holdet på tredjepladsen, og så fik vi en tidsstraf på 60 sekunder på grund af en støjmåling. Vi blev støjmålt under løbet, og bilen støjede for meget. På servicepladsen finder vi ud af, at udstødningen var flækket og at lambda-sonden mangler. Det udbedrer vi og kommer til støjkontrol igen, og der er den i orden. Alligevel giver de os en straf på 60 sekunder.”

Peugeot Sport Dealer Team DK


Læs mere om:
 • Christian Jensen
 • Esben Hegelund
 • Freddy Pedersen
 • Karsten Isaksen
 • Kjeld Seidler
 • Marc Troels-Smith
 • Juelsminde
 • 19/05/12 - Juelsminde - DM Rally
 •  
   

  DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: