Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Thundersport Championship

Bilsportens store navne starter i nye biler

DTC 
25/05/12 

DTC - Danish Thundersport ChampionshipSøndag er der repremiere på Auto-G Danish Thundersport Championship
Efter et par års pause, hvor man typisk har måttet drage til udlandet for at opleve dem kæmpe mod hinanden, vender en række af dansk bilsports store navne tilbage til de danske racerbaner. Det sker første gang i pinsen, hvor FDM Jyllandsringen afvikler sit Åbningsløb med Auto-G Danish Thundersport Championship som den store hovedattraktion.
 

Auto-G Danish Thundersport Championship fortsætter, hvor den gamle DTC-serie slap – nemlig med hårfine nærkampe mellem nogle af landets bedste racerkørere. Og med de nye biler, der skal anvendes, bliver det i endnu højere grad kørerens evner bag rattet, som vil være i fokus.

De er nemlig ens, så hvis det på søndag lykkes Jan Magnussen, England, at slå Casper Elgaard, Århus, eller vinderen af privatkørernes verdensmesterskab, Kristian Poulsen, Padborg, kan mule dem alle sammen inklusive en veteran som John Nielsen, Randers, så er det, fordi han er bedst på dagen.


Det bliver stort og buldrende, når Auto-G Danish Thundersport Championship i pinsen skydes i gang på FDM Jyllandsringen
(Foto: Ole Sørensen)

Men den gamle garde skal ikke føle sig sikre på sejren på forhånd. Med i weekendens felt er også to af dansk bilsports unge, lovende talenter, der efter en række år i først kartingsporten og siden internationale formelklasser nu kaster sig over Auto-G Danish Thundersport Championship. Det er Mikkel Mac, Nykøbing Falster, og Dennis Lind, Roskilde.

Bilerne, de alle sammen skal køre i, er helt nye – ja, faktisk så nye, at det sidste eksemplar først bliver leveret få dage før Åbningsløbet, hvorfor feltet kan nå at blive forstærket med endnu en kører. Det er identiske racerbiler bygget op over en stor rørramme i stål og med en voldsom Chevrolet-motor med 445 hestekræfter til at drive dem frem. Det hele er pakket ind i et karrosseri, der i den grad inspirerer til tæt og action-pakket kørsel.

Lørdag eftermiddag køres der tidtagning og Super Pole på FDM Jyllandsringen, mens de to løb køres søndag henholdsvis 13.35 og 16.00.

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Jyllandsringen
  • 27/05/12 - Jyllandsringen - DTC - DM
  •