Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

207 Spider Cup - DK

Store og lille Bulemand på podiet

207 Spider Cup
DK 

25/05/12 

207 Spider CupMalthe lagde godt ud ved stævne i Ikast og viste Lasse Bulemand, hvilken vej det også gerne skulle gå på Ring Djursland
Hvem er forbillede for hvem, kan man godt spørge, når familien Bulemand stiller op til race. Er det Lasse Bulemands bedrifter bag rattet, der får Malthe til at presse sin kart hurtigt rundt på banen, eller er det Lasse som føler sig forpligtet til at matche Malthes flotte indsats?
 

I den netop overståede weekend skulle både far og søn på banen og kæmpe om point i deres respektive mesterskaber. Malthe skulle i Ikast deltage i en afdeling af Nordjysk Mesterskab i Rotax Micro, mens Lasse skulle til Ring Djursland og køre om første afdeling af årets mesterskab i Peugeot Spider TOTAL.


En håbefuld og dygtig ung kører
(Foto: Gripping Media)

Malthe var først på banen og kunne over telefonen stolt fortælle om resultaterne i løbet af dagen. Vejret artede sig ikke som tilskuerne ønskede med sol og varme, men ynglingen nød den fugtige bane og satte hurtigste tid i den frie træning. Som kun 8-årig og yngste mand i klassen fik den indsats øjenbrynene hos konkurrenter til at krybe op under hårgrænsen. De fine takter fortsatte i tidtagningen og løbene, hvor en samlet tredjeplads blev resultatet. I den Nordjyske Cup ligger han nu på andenpladsen, og ser frem til at komme ud og forsøge at forbedre det. Søndag morgen var Malthe kommet til Ring Djursland, hvor han fortalte lidt om sine oplevelser:

- Det var desværre holdt op med at regne, da vi skulle køre løbene. Jeg var hurtigst på våd bane, men de andre var lidt hurtigere, når det er tørt, så jeg fik ikke den store pokal denne gang

I løbet af lørdagen fik Lasse Bulemand løbende rapporter fra Ikast, så han var helt klar over betingelserne i kampen om håneretten, da han kørte ud til træningen på den regnvåde asfalt. På den stærkt kuperede bane viste han, at Malthe måske ikke har sin forkærlighed for våde konditioner fra fremmede. Med sølle 72/1000 af et sekund måtte han nøjes med andenpladsen i en meget tæt træning, hvor syn biler lå indenfor 1,2 sekunder.

Tidtagningen foregik midt på eftermiddagen, hvor banen var tørret op og omgangstiderne reduceret med cirka fire sekunder. Denne gang blev konkurrenterne distanceret med to tiendedele af et sekund og pole position var sikret til starten i første løb søndag morgen.

Helt fra morgenstunden viste vejret sig søndag fra sin pæneste side. Vindstille og solskin fra en skyfri himmel sørgede for en tør bane, da feltet rullede ud til start. For første gang i år skulle holdet fra Peugeot Thisted – Højland Biler i kamp med den nydekorerede bil, som med et par markante stafferinger nu havde fået et mere aggressivt udseende. I forhold til sidste år var løbslængden blevet forlænget med fem minutter, og det stillede nye krav til opsætning og taktik, når dækkene skulle holde til flere omgange.


Bulemanden i nydekoreret bil
(Foto: Gripping Media)

Fra start skød Henrik Jansen fra Roskilde hurtigst frem og tog føringen, men det skulle vise sig at blive en kortvarig succes på bekostning af dækkenes levetid. Jansen havde satset på at tage starten og sikre sig et forspring, som derefter skulle forsvares, men da Lasse hele tiden fulgte tæt efter blev der ikke mulighed for at lade dækkene køle ned. Resultatet blev et stærkt stigende dæktryk og meget varme dæk, som mistede grebet. På niende omgang gik Lasse i front, da han meget overraskende valgte at blive på ydersiden gennem svinget for enden af langsiden. Jansen måtte afgive førstepladsen, den blev holdt til det ternede flag faldt efter 23 omgange i rutchebanen.

Dagens sidste løb blev kørt midt på eftermiddagen. Lasse skulle i kraft af sin sejr i første løb igen starte fra første række med Jansen på siden. Denne havde lært lektien fra formiddagens løb og fået justeret sit dæktryk til at kunne holde liv i dækkene over hele løbet. Lasse gik derfor i front skarpt forfulgt af Jansen. Der blev fightet og duelleret på bremsepunkter og på fjerde omgang fik Jansen klemt sig forbi og satte tempoet yderligere op for at sikre sig lidt luft.

Nede fra feltet nærmede tredje generation af racerfamilien Winther fra Roskilde sig hurtigt. Den unge Elliot Winther har sin første sæson i klassen og i modsætning til formiddagens løb, så havde han nu fundet rytmen på den svære bane. Efter fire omganges intens kamp, rykkede han forbi Lasse, som resolut lagde sig i slipstrømmen og lod Elliot gøre arbejdet med at komme frem mod Jansen. Jansen havde fået en sivepunktering og pludselig kunne både Elliot og Lasse gå forbi uden den store dramatik.


Der bliver stadig kørt meget tæt i Peugeot Spider Cup
(Foto: Gripping Media)

Lasse brugte et par omgange til at studere Elliots kørsel og holde sine dæk på en fornuftig arbejdstemperatur, inden der igen blev skruet op for tempoet i et angreb på førstepladsen. De sidste omgange blev en flot opvisning fra begge kørere i tæt, hurtig, flot og fair kørsel. Den unge Winther holdt dog til presset og kunne løre først over stregen og fejre sin første sejr i klassen tæt fulgt af Lasse.

- Det var fuldt fortjent at han vandt, for han kørte både klogt og flot. Jeg ville gerne have vundet, men jeg er ikke ked af at blive nummer to, når det er så god en modstander. Jeg skulle bare have haft to omgange mere, for mine dæk var stadig på toppen, men sådan er det jo med race

Efter weekendens løb fører Bulemanden nu mesterskabet foran Henrik Jansen og Elliot Winther.

Jan

Læs mere om:
  • Lasse Jakobsen
  • Jyllandsringen
  • 27/05/12 - Jyllandsringen - 207 Spider Cup DK - DM
  •