Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Perez: Nej tak til Ferrari

Formel 1 
24/05/12 

Der er lagt maksimalt pres på Felipe Massa hos Ferrari - intet mindre end en stærk weekend i Monaco kan få rygterne om en fyring til at forsvinde. Udfordringen for Ferrari er at finde en afløser - den oplagte mulighed er mexicaneren Sergio Perez. Han er stadig det mest oplagte bud på at overtage pladsen hvis tålmodigheden med Massa løber ud. Selv siger Perez at han ikke vil acceptere et skifte!
 

Den melding kan selvfølgelig være med til at lægge en dæmper på det pres som der for tiden er på Massa. "Skulle chancen komme vil jeg afvise det, da jeg ikke ønsker at skifte midt på sæsonen. Jeg tror det hele kun er hype som er blevet blæst op i medierne," siger Perez. Han kan dog godt se hvorfor pressen ser ham som den oplagte afløser, da han er den eneste kører fra Ferrari's Young Driver Programme der kører med i Formel 1-feltet. Og med Ferrari-motorer i Sauber-racerne er forbindelsen oplagt.

Han melder dog klart flag: "Jeg kører for Sauber og jeg bliver her!" Og der kan være rigtig mange gode grunde til at fastholde den holdning. Dels er Fernando Alonso ganske klart teamets førstekører, og en nyankommen kører vil med det samme blive sat under et voldsomt pres. Ny racer og nye folk omkring sig samt massive forventninger kan hurtigt sende Perez ud i problemer. Omvendt er det ikke ofte at en chance for at blive Ferrari-kører opstår og i den sammenhæng kan det være fristende at tage springet.


Meget fokus i Monaco går på Sergio Perez og et muligt skifte til Ferrari
(Foto: Sauber F1 Team)

Ferrari's anden mulige ungdomskandidat er Jules Bianchi, men han er total uprøvet i forhold til Formel 1 Grand Prix. Han kæmper for tiden mod de unge danskere i Formel Renault, men er derudover på lån hos Force India som test- og reservekører. Hos Force India er dog den anden kandidat som også er på Ferrari's radar: skotten Paul Di Resta. Han er dog bundet til Mercedes som har stået bag ham i ungdomsårene og blandt andet haft ham under oplæring i DTM. Skotten afventer også meldinger fra Mercedes om det er ham der skal overtage sædet fra Michael Schumacher - det forventes at tyskeren for anden gang i karrieren går på pension.

Benji

Læs mere om:
  • Felipe Massa
  • Sergio Perez
  • Scuderia Ferrari
  •