Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Special Saloon Car

Special Saloon Car indtager FDM Jyllandsringen

Special Saloon 
24/05/12 

I weekenden afvikles Åbningsløbet på FDM Jyllandsringen. Desværre har flytningen fra den oprindelige dato i april betydet, at en række kørere har valgt ikke at stille op, da de ikke ville have nogen mulighed for at nå at klargøre bilen til løbet på Ring Djursland ugen efter. Som konsekvens heraf, har klassen besluttet, at løbene ikke tæller til årets mesterskab.
 

Alligevel stiller tolv biler til start, og det er en skønsom blanding af kendte og ukendte biler med kendte chauffører. I SS2 to fører Team Vrå Auto Racing vil føre sig frem med tre biler, idet Niels Christiansen har slået sig sammen med Christian Vejby og Martin Kiil. Trioen stiller op med bilerne i ny bemaling, hvor Martin har udskiftet sin Nissan Primera med en SEAT Toledo. Christian kommer med sin velkendte og driftssikre BMW E46, mens Niels selv fortsætter med Toyota Corolla’en.


Niels Christiansen kommer med samme bil i ny bemaling
(Foto: Gripping Media)

Sidste år debutterede Michael Carlsen i klassen med sin Peugeot 407, men han har i år valgt at satse på udenlandske løb i en nyopbygget Peugeot RCZ. Til gengæld stiller Bjarne Mortensen op i en Peugeot 407 som afløser for hans Peugeot 205. Det bliver et spændende skifte, og bilen har vist, at den har potentialet til at være med fremme.

Ny dreng i klassen er sidste års alderspræsident fra Advan Cup, Anders Christensen. Bilen har han taget med, men den har undergået nogle ændringer, så den er blevet bredere og mere potent. Ingen tvivl om, at Anders vil gøre sit for at være med oppe foran og vise, at alder ikke er en hæmsko. Om en uge, når klassen mødes på Ring Djursland, vil Jørgen Hansen og Johannes Graversen også møde op, og så har man et trekløver som tilsammen er lige omkring 200 år.

Vi skal også i år se den lille Beetle i SS3 styret rundt på banen af Thomas Sørensen. Til dette løb bliver han alene om at vise fanen for sin division, men det betyder jo ikke, at man ikke kan gøre noget for at levere en oplevelse for publikum.

I SS-P tørner to garvede kørere sammen, idet Claus Christensen i Aquila CR1 LS7 møder Hans Henrik Petersen i Corvette C5 GT-1. Det er meget potente og flotte racerbiler, som med deres flotte, fuldtonende V8-motorer sørger for den rigtige lydkulisse. Det bliver spændende om Claus har været i stand til at finde lidt ekstra fart i forhold til sidste år – ikke fordi han udpræget har brug for det, men man måler sig jo altid i forhold til sidste år.


Christer Gislerud kommer ikke til Jyllandsringen med sin Stealth
(Foto: Gripping Media)

Når vi kommer op i SS-GT er der lidt flere nyheder, når vi kommer forbi Henrik Moeskjær i sin velkendte BMW M3 med den sprøde motorlyd. I år bør han komme lidt længere frem i feltet, da han nu har fået lidt rutine med bilen i bagagen. Chris Poulsen har taget et stort spring og udskiftet sin SEAT Leon Cupra ud med en BMW E92 M3. Det bliver et skift fra forhjulstræk til baghjulstræk, men det bliver næppe noget problem. ’Rigtige’ racerbiler har jo en tendens til at være baghjulstrukne, og Chris har trods alt alderen til at have lært at køre bil dengang forhjulstræk var noget franskmændene næsten havde eneret på.

Også her møder vi en ny mand med en ny bil; nemlig Preben Grundtvig, som kommer med en Ferrari F430 Challenge. Det bliver en fornøjelse at høre den motor synge over den midtjyske bane. Desværre må vi undvære Jørgen Hansenm der har valgt at gøre sin bil klar til Ring Djursland, så vi må vente på den klassiske duel mellem Porsche og Ferrari. Sidste mand på listen er Christian Siepmann. Han er ny i SSC, men har de sidste par år arbejdet sig frem i Renault Clio Cup. I år har han så valgt at udskifte ’husmorbilen’ med en kraftfuld BMW M3 E92 GT2, som er opbygget fuldstændig som fabriksbilerne. Bilen har været til testdage og brugte for øvrigt årets første langdistanceløb på Padborg Park som generalprøve. Seks timer uden problemer lover godt for stabiliteten.

Årets første løb kan derfor blive en spændende oplevelse, hvor nye og gamle kørere under løbsforhold kan få teste udstyret og målt sig lidt mod konkurrenterne. Med den flotte vejrudsigt, som metrologerne har lagt frem, burde der ikke være flere undskyldninger for ikke at lægge turen forbi FDM Jyllandsringen til en god oplevelse.

Jan

Læs mere om:
 • Anders Christensen
 • Chris Poulsen
 • Christer Gislerud
 • Christian Siepmann
 • Christian Vejby
 • Claus Christensen
 • Hans-Henrik Pedersen
 • Jørgen 'Gamle' Hansen
 • Niels Christian Christiansen
 • Jyllandsringen
 • 27/05/12 - Jyllandsringen - Special Saloon
 •