Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Yokohama 1600 Challenge

Sæsonstart på Ring Djursland for Yokohama 1600 Challenge

Yokohama
1600 Challenge 

23/05/12 
Yokohama

Sæsonens første løb lagde ud med en træning i noget gråt og fugtigt vejr. De fleste af feltets 22 kørere valgte dog at køre ud på slicks. Claus Chris Petersen (31) havde som den eneste været forudseende og var kørt ud på regndæk, hvilket viste sig at være ganske fornuftigt, da vejrguderne sendte noget regn ind over banen. Så efter kort tid var der flere kørere, som valgte at køre i pit, da banen blev for glat til slicks, og derfor ikke ville tagen nogen unødige chancer i sæsonens første optræden.
 

Claus Chris Petersen lå med bedste omgangstid, men træningen var ikke slut endnu. Frederik Mortensen (5)valgte at køre i pit for at skifte til regndæk. Så efter et hurtigt pitstop, var han tilbage på banen. Denne disposition skulle vise sig at give pote, for på sidste omgang satte han hurtigste tid. Sæsonen var nu skudt i gang.

Til tidtagningen var vejret blevet tørt og der var lagt op til en spændende dyst. Dagens hurtigste, Tommy Nygaard (24), fik sat sin hurtigste tid allerede på tredje omgang og den kunne ingen af konkurrenterne slå. På de efterfølgende pladser fulgte Frederik Mortensen (5), Steffen Petersen (123) og Dennis Bannergård (59). Da der kun var 8 hundrededele mellem de 6 første var der lagt op til at spændende første heat.

Et flot felt trillede ud på banen søndag morgen for at gøre sig klar til første heat. Man kunne fornemme solen var på vej frem, så det var godt syn at se bilerne gøre sig klar. Stemningen var intens da de røde lamper tændte en efter en. Da starten gik kørte Tommy Nygaard fra start og han lagde hurtigt afstand ned til de nærmeste konkurrenter. Længere nede i feltet var der mange gode dueller og flotte overhalinger som strakte sig banen rundt. Afstanden mellem den førende Tommy Nygaard og forfølgeren Frederik Mortensen (5) blev mindre og mindre og overhalingen synes uundgåelig. Den kom også og da Frederik Mortensen var forbi, lagde han støt og roligt afstand til resten af feltet. Denne placering holdt frem til mål, med Tommy Nygaard på 2. pladsen og Steffen Petersen (123) på 3. pladsen. Mange af de nye kørere i klassen gjorde det rigtig flot. Martin Andersen (17) fik byttet sin startposition som 13. ud med en 11. plads, Niklas D. Knudsen (44) fik lavet nogle gode overhalinger og byttede sin startposition som. 14. ud med en flot 9. plads. Poul Busk (37) og Brian Borg (14), som begge ingen erfaring indenfor motorsport har, sluttede på henholdsvis en 12. og en 17. plads, hvilket må siges at være godkendt. Mindre heldig var Mikkel Jespersen (27), som ellers havde lavet en flot 9. plads i tidtagningen, han udgik desværre med et defekt gearkasseophæng. Heatet blev afviklet uden kollisioner og ballade, så godt race fra start til slut. Da man vender de første 8. fra 1. heat, således nr. 8 starter nr. 1 og så fremdeles, blev det Tue Nielsen (7) i Peugeot 206, som skulle starte fra spids. Feltet var allerede inden start nogle kørere mindre idet Poul Busk (37) og Michael Scharstein ikke kom til start. Sidst nævnte havde en temmelig dårlig weekend i sin nye bil, en Peugeot 207, da der opstod flere problemer.

På opvarmingsomgangen måtte Jesper Bendsen (67) parkere sin gule og sorte Citroen Saxo, da der endnu engang var problemer med bilen. Hans weekend har ikke været nogen succes, da mekanikken har drillet. Vi håber at se begge kørere kørende i næste weekend. Da bilerne var klar på startgriden kørte Brian Jakobsen (79) sin Toyota Corolla ind på græsset med en defekt og var derfor ikke til start. Da starten gik kørte Tue Nielsen (7) fra start og det lykkedes ham at holde sin position flere omgange. Tommy Nygaard (24) fik en rigtig god start, og var hurtigt oppe på en 3. plads. Længere nede i feltet var der også mange gode og tætte dueller. Tue Nielsen måtte dog se sig overhalet og sluttede på en 9. plads. Ligesom i første heat havde Tommy Nygaard, som var kommet i front, lagt god afstand til det resterende felt, men igen synes Frederik Mortensen (5), at det skulle gå anderledes til. Langsomt men sikkert kom han tættere og tættere på Tommy Nygaard i front og de havde flere gode tætte dueller.På 15. omgang gik han forbi og så sig ikke længere tilbage. Han sluttede weekenden som dobbelt vinder af Yokohama 1600 Challenge, så man må sige at sæsonen starte perfekt for den unge køre.

Den uheldige Mikkel Jespersen (27), som udgik af første heat med en defekt, havde fået skruet bilen sammen og fik kørt et flot løb. Han lavede en del gode overhalinger og sluttede på fin 10. plads. Han blev dog efterfølgende udelukket fra heatet. Carsten Rasmussen (8), som startede sidst, grundet en udelukkelse fra heat 1, fik indhentet en del placeringer. Han sluttede på en flot 8. plads, hvilket må siges at være acceptabelt Niklas D. Nielsen (44) var endnu engang mand for gode overhalinger og tætte dueller og sluttede som bedst placerede nye køre på en super 6. plads. Også dette heat blev afviklet uden nogen store problemer.

Alt i alt en rigtig god start på sæsonen for kørerne i Yokohama 1600 Challenge, med enkelte undtagelse. Vi håber at se alle kørere og gerne flere til race igen næste weekend, hvor det går løs på FDM Jyllandsringen.


K Bøje
Yokohama 1600 Challenge

Køreforeningen Gr. N


Læs mere om:
  • Ring Djursland
  • 20/05/12 - Ring Djursland - Yokohama 1600 Challenge - DM
  •  
     

    Yokohama 1600 Challenge nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: