Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel Ford - DK

Nicolai Sylvest på podiet i sin første Formel Ford-start

Formel Ford - DK 
23/05/12 

Den kun 14-årige skoleelev fra Jægerspris, Nicolai Sylvest, viste for nylig, at springet fra den internationale kartingklasse KF3 og op til de rigtige racerbiler i Formel Ford-klassen ikke var noget problem for ham, også selvom han tillige var den absolut yngste i hele feltet. Han kom således på podiet i sin første Formel Ford-start og indtager nu andenpladsen i det danske mesterskab
 

Første DM-afdeling kørtes på Padborg Park, hvor tidtagningen gav fjerdebedste tid kun to tiendedele sekunder efter manden på pole postion. Da Nicolai Sylvest ikke har fået testet så mange starter, blev teamet enige om at han bare skulle slippe koblingen med godt med omdrejninger på motoren med det resultat, at han nok ville miste lidt placeringer i starten, men at han derved ikke ville risikere at motoren gik i stå. Han missede da også tre placeringer i starten og er syver i første sving, men da heatet var langt, var det muligt at køre sig op i feltet, og det var lige det Nicolai gjorde. Efter flot kørsel kunne det ternede flag passeres med en pokalgivende tredjeplads og endda med hurtigste omgangstid, som gav ham pole position til heat 2.


Nicoali Sylvest fik en flot Formel Ford debut

Igen valgte Nicolai Sylvest det sikre i starten og missede denne gang kun to placeringer og kom af sted som treer, men kom snart op på andenpladsen. På de sidste omgange pressede han den førende Michael Markussen, som dog formåede at forsvare sig, så Nicolai Sylvest kom i mål på super godkendt andenplads. Han kom derved et step op på præmiepodiet, men ikke nok med det. Igen var det med hurtigste omgangstid af alle, og igen havde han pole position.

Nicolai Sylvest fik denne gang en superstart, da han havde besluttet selv at ville bestemme, hvordan koblingen skulle slippes, og hvordan speederen skulle doseres, og det gik heldigvis godt. Han førte de første tre omgange foran en godt kørende Michael Markussen, men i svinget på vej ud på langsiden begik han en lille kørefejl og blev derved passeret på langsiden hvor topfarten er 210 km/t. Men han kom igen i mål på en super flot andenplads. De tre podieplaceringer betyder, at Nicolai Sylvest nu er på en samlet andenplads i Danmarksmesterskabet.


Nicolai Sylvest på podiet med pokalen for sin anden plads

”Dette resultat var, hvad jeg havde håbet efter de sidste testkørsler før løbet, hvor jeg kunne se, at det var muligt med den fart, Nicolai havde. Men derfra og så til at det var en virkelighed, var bare stort,” udtaler Nicolais far Jesper Sylvest stolt.

”Næste løb er anden afdeling af DM, som køres på Ring Djursland den 2.-3. juni. Jeg kan næsten ikke vente,” siger en tændt Nicolai Sylvest.

Jesper Sylvest


Læs mere om:
  • Padborg Park
  • 13/05/12 - Padborg Park - Formel Ford - DK
  •