Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Le Mans

Kommer alle til at elske DeltaWing?

Le Mans 
23/05/12 

Le MansDen meget specielle bil DeltaWing racedebutere ved 24 timers løbet på Le Mans, den 16. – 17. Juni. Bilen er både speciel via sit udseende men bestemt også ved den teknologi som er om bord i den. Der deltager denne bil via den plads i feltet der hedder 56, som er en plads til en eksperimenterende og banebrydende racerbil som køre med i løbet, dog udenfor konkurrence, og heraf har projektet også fået navnet, Project 56.
 

Don Panoz der står i spidsen for projektet tror på at DeltaWing vil klare sig fornuftigt på Le Mans, og hans visioner rækker endnu videre . Det er Don Panoz planer at deltage i American Le Mans Series i 2013 med DeltaWing. Han er dog klar over at bilen ikke vil blive en fronrunner på Le Mans, og han er heller ikke helt overbevist om at bilen gennemføre løbet.


(Foto: Nissan)

Den første gang hvor DeltaWingfor alvor kommer til at prøve kræfter med den mere end 13 kilometer lange Le Mans bane, er ved testdage som afvikles den 3. Juni. Her kan vi for første gang blive vidne om hvor hurtig denne besynderlige skabning er i forhold til de andre klasser.

Jeg glæder mig personligt til at se denne besynderlige skabning på Le Mans, og glæder mig over at der stadig findes personer i racerverden som tør tage chancer og komme ud på det dybe vand hvor ikke mange kommer. Don Panoz er jo manden der aldrig har gjort tingene som de andre. Hvem husker ikke Panoz LMP-1 Roadster-S ? også kaldet batmobile? Meget mærkelig bil som alle elskede, men kommer alle også til at elske DerltaWing?

Vejgaard

Læs mere om:
  • Le Mans
  • 17/06/12 - Le Mans - Le Mans
  •