Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Yokohama 1600 Challenge

Fredensborgs Hurtigste Mortensen!

Yokohama
1600 Challenge 

24/05/12 
Yokohama

17-årige Frederik Mortensen imponerede alle, da han og Lamotek Racing i weekenden dobbeltsejrede i 1600 Challenge med sin VW Lupo.
 


Frederik Mortensen dobbeltsejrede på Ring Djursland
(Foto: Gripping Media)

Kørekort er ikke nødvendigt for at man kan køre fra de ældre og erfarne herrer - ikke når man hedder Frederik Mortensen og har en ambition om at komme til tops i motorsporten. Efter to sæsoner i 1600 Challenge med den kvikke lille VW Lupo er vinteren gået med at forberede satsningen mod toppen af klassen.

Ved årets første løb viste forberedelserne sig at have været det hele værd. I tidtagningen forud for de to heat var Frederik næstbedste kører, og det endda på en omgang, hvor han måtte overhale en konkurrent.

"Overhalingen har nok kostet et par tiendedele sekund, men jeg er mere end tilfreds med at skulle starte i første række", fortalte Frederik efter lørdagens strabadser.


Der blev kæmpet for sejrene
(Foto: Gripping Media)

Søndag formiddag gjaldt det første heat, og sammen med motorsportscoachen Tommy Schröter var Frederik helt klar på et krævende løb på Danmarks hårdeste racerbane.

Selvom den nærmeste konkurrent, den erfarne racerkører Tommy Nygaard, trak fra i starten, begyndte Frederik hurtigt at indhente ham. Godt og vel halvvejs i løbet lagde Frederik sig i spidsen og så sig aldrig tilbage. Målstregen blev krydset næsten seks sekunder foran Nygaard - til stor jubel hos Lamotek Racing's mekanikere.

I weekendens sidste heat var startrækkefølgen for de otte hurtigste kørere vendt rundt, så Frederik måtte starte fra ottendepladsen. Endnu en gang fik Nygaard en fabelagtig start, og den blå Lupo måtte på overarbejde for at indhente det tabte.

Frederik kom hurtigt frem til spidsen af feltet, hvor Nygaard endnu en gang havde lagt sig i front, og denne gang lod han ikke bare den unge kører slippe forbi. Alligevel holdt Frederik hovedet koldt og kunne et par omgange efter overhale Suzuki-køreren og udbygge forspringet indtil han endnu en gang kunne krydse målstregen som vinder.


Frederik fører 1600 Challenge-mesterskabet
(Foto: Gripping Media)

"Det er overvældende", siger Frederik Mortensen. "Det er selvfølgelig vildt fedt at jeg har vundet begge heat, og det rykker helt sikkert ved selvtilliden at så mange kommer for at ønske tillykke og rose min kørsel. Det beviser, at den hårde træning hele vinteren har kunnet betale sig, og at vi i hele teamet har arbejdet i den rigtige retning."

Fredensborgs unge talent glæder sig til resten af sæsonen, hvor målsætningen er at vinde 1600 Challenge-mesterskabet som et skridt på vejen mod en international karriere. Næste løb er allerede i den kommende weekend, hvor klassen gæster FDM Jyllandsringen sammen med det nye Danish Thundersport Championship.

Lamotek Racing

Gripping Media ApS

Læs mere om:
  • Frederik Mortensen
  • Ring Djursland
  • 20/05/12 - Ring Djursland - Yokohama 1600 Challenge - DM
  •  
     

    Yokohama 1600 Challenge nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: