Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

3-0 til Michael Lund i Opel Manta

DM Rally 
22/05/12 

Anden afdeling af danmarksmesterskabet i rally, som blev kørt i Juelsminde området lørdag 19. maj, blev en sand triumf for Michael Lund og Arly Larsen i Opel Manta i200. De vandt deres klasse og gruppe og hentede max-points til mesterskabskontoen.
 

I samme klasse deltog de 2 tyskere Henning Schütt og Axel Schütt med hver deres Ford Escort RS2000 og de vejrede morgenluft efter den første hastighedsprøve. Axel Schütt var 1,4 sekund hurtigere end Michael og Henning Schütt umiddelbart bagved.

På den næste hastighedsprøve, som var løbets længste, blev det hele sat på plads på en gang. Michael og Arly var 52 sek. hurtigere end Axel og 1. min. 22 sek. hurtigere end Henning Schütt. De kom ikke senere i nærheden af 1. pladsen og måtte lide den tort at udgå med maskinskade senere i løbet.

Netop på løbets anden hastighedsprøve, kilede Michael sig med en god tid ind i mellem Kjeld Seidler i Peugeot RCZ og Magnus Hägg i Subaru Impreza. De kører hverken i samme klasse eller om det samme mesterskab, men bare for sammenlignighedens skyld kunne det være interessant at dvæle lidt ved denne situation.

Den ene bil er spritny og den anden er med 4-hjulstræk og begge monteret med de bedste racingdæk, man kan købe for penge. De har begge betydeligt flere hestekræfter en den historiske Opel Manta, som ydermere kører på Yokohamas gadegodkendte dæk, der kun koster halvdelen af racingdæk. Alle i Michaels Rallyteam er stolte af det resultat.

Med til historien hører, at en konkurrent manglede lørdag morgen ved rallyets begyndelse. En meget alvorlig trussel for sejr i gruppen, Jan Sørensen i Manta 400 fik motorhavari allerede fredag aften på Shakedown prøven og var ude af spillet. Så nu er der 3 klassesejre i 3 løb i denne sæson.

Michael’s Rallyteam


Læs mere om:
  • Juelsminde
  • 19/05/12 - Juelsminde - DM Rally
  •  
     

    DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: