Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel Renault 2000 Europa Serie

Team Den Blå Avis på Formel 1 banen Spa

FR 2000 EU 
03/08/02 

Formel Renault 2000 Europa SerieTeam Den Blå Avis deltog denne weekend på Formel 1 banen Spa-Francorchamps med danske Philip Andersen og Tom Keller fra Luxembourg.
 

Banen er 6.9 km lang og ligger smukt i de Belgiske "Alper" og går op og ned som ingen andre af de baner vi i år besøger, i Europa mesterskabet for Formel Renault.

Der var til dette løb rekordstor tilmelding og med i feltet var således den nye franske Formel Renault mester og de bedste fra England heriblandt danske Ronnie Bremer's team Manor Racing der ligger forrest i det Engelske mesterskab. Feltet tæller 17 nationer og 54 kørere hvoraf kun 48 får starttilladelse efter tidtagningen.

Vi startede torsdag med 4 frie testsesioner først i regnvejr derefter tørrede bane op og det blev til slicks. Det er første gang at begge vore kørere deltager i Formel Renault på Spa og vore forventninger var derfor ikke store, dog håbede vi på, mindst at kunne holde afstanden til de forreste. Banen der er 6.9 km lang er for os den sværeste opgave i Eurocuppen, da man på grund af længden ikke kan nå mange omgange. Men heldigvis var vort setup rimeligt godt, og i regnvejret var det næsten perfekt vi fik nogle gode tests og fandt setuppet til både regn- og tørvejr. Vi var under hele testen med i top 15 og kunne kun glæde os til tidtagningen fredag.

De to tidtagninger fredag bød på blandede oplevelser og især utrolig tæt kamp, med til historien var også at nogle at de nye kører kunne nogle tricks som ikke hører hjemme i et europamesterskab - de kørte simpelthen efter deres hurtige omgang så langsomt at det næsten blev farligt og mange kører blev fanget af dette damptog der sneglede rundt på banen og deriblandt begge vore kører. "Jeg har aldrig været så frusteret" fortæller Philip Andersen, ligemeget hvordan hvad jeg gjorde, så kom der en bil i vejen og selv om jeg fik en næsten "clean" omgang måtte jeg stoppe tidtagningen for at spare mine dæk og starte racet fra en skuffende 35 plads. Også Tom Keller var skuffet efter 4 omgange forsøgte jeg uden at det blev til en fri omgang og derfor var en 19 plads skuffende.

Det er vor til nu dårligste tidtagning og det er utroligt at nogle får lov til at "snøvle" rundt på banen, men det er race, vi havde ikke heldet og farten til en bedre placering, det bliver svært at komme i frem i racet fortæller teamchef Henrik Nymark.

Med en startplacering som henholdsvis nr 19 og 35 var der i morges lagt op til et race med forhåbentlig mange overhalinger for vore kørere. Da starten gik kunne Tom Keller mærke hvor skrapt feltet er og i Eau Rouge blev Tom presset af banen mindre en 200 meter efter starten dog er der heldigvis asfalt på kanten og han kunne uden videre fortsætte for kort efter at få dødsstødet i svinget efter langsiden da Hamilton brutalt skubbede ham af banen og så var det slut. Philip Andersen havde idag en superdag og kunne i starten tage de første 3 biler og så gik det slag i slag, omgang for omgang overhalede han biler og var klart hurtigere, under det 70 km lange løb satte han flot 5 hurtigste tid.

Efter den skuffende tidtagning er det utroligt dejligt at se resultat tavlen og se sit navn som nr 14 og tider der er blandt de hurtigste, fortæller Philip Andersen og fortsætter: Mine mekanikere og jeg ramte et godt setup til løbet, der blev kørt på fugtig bane. Selvom hovedparten af feldtet kørte ud på regndæk, valgte vi at satse på slicks, bilen kørte perfekt og jeg var idag den kører der overhalede flest biler fra min placering som nr. 35 til nr. 14. Jeg havde svært ved at lære den lange bane at kende i den frie test og syntes at jeg havde godt styr på den i tidtagningen og jeg er sikker på at med en fri omgang kunne det være blevet til en tid i top 15 og så, hvem ved....

Dette er anden weekend jeg får et skub af banen, fortæller Tom Keller, jeg savner lidt held, vi er så tæt på at være blandt de bedste og bilen var simpelthen perfekt denne week-end, men foruden en hurtig bil, kræver det held og det var der absolut intet af denne weekend. Nu kan det ikke gå hurtigt nok indtil vi skal deltage på Imola i Italien i slutningen af august.

Vi fortsætter vor færd fremefter og jeg er af den mening at vi denne weekend har lært en vigtig lektion, at selv om det syntes umuligt så kan det alligevel lade sig gøre at køre sig fremad, det beviser vore to talentfulde kørere at når de bedste unge formel kørere i det meste af verden, racer sammen i det pt. sværeste formel mesterskab. Vi arbejder os støt fremad og selv om det går langsomt så går det fremad. Vi glæder os til Imola som er næste stop i Eurocuppen.

1: Neel Jani, Schweitz
2: Jose Lopez, Argentina
3: Mike Den Tandt, Belgien

14: Philip Andersen, Danmark

Team Den Blå Avis

Læs mere om:
  • Philip Andersen
  • Tom Keller
  • Team Den Blå Avis
  • Spa-Francorchamps
  •