Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Største rallyklasse får eget mesterskab

DM Rally 
17/05/12 

Der bliver pengepræmier at køre om for rallyhold med firhjulstrukne turbobiler
Pokaler og medaljer er det, som rallykørerne normalt kæmper om i løbene i Mekonomen Rally Championship, hvor næste afdeling – JUAL Rally – køres fredag og lørdag i området mellem Horsens og Juelsminde. Men nu får den største rallyklasse sit eget mesterskab med en præmiepulje at dyste om
 

”Vi lancerer et Danish Rally Championship Group N 2012,” fortæller promotor Karl-Åge Jensen fra Danish Rally Championship. ”Det er et åbent mesterskab for alle gruppe N-biler fra den såkaldte klasse 4 samt for de biler fra den såkaldte klasse 10, der opfylder de tekniske krav for klasse 4.”


Claus Vinter i sin Mitsubishi Lancer Evo X er en af deltagerne i det nye Danish Rally Championship Group N 2012.
(Foto: Johnny Pedersen)

Enkelt fortalt bliver Danish Rally Championship Group N 2012 et mesterskab for biler, der fra fødslen er forsynet med dels firhjulstræk, dels en turboladet motor på to liter, som dog ikke må tunes. Det er biler, som er ganske let tilgængelige, da der både findes mange af dem i Danmark, og da de med deres internationale opbygning også kan overtages fra udenlandske mandskaber.

Interessen for at køre rally med en såkaldt N4-bil er stigende. Da der for et år siden blev kørt rally på Juelsminde-halvøen var der otte sådanne biler til start. Ved JUAL Rally i weekenden bliver det 12.

”Senest tilkomne kører er Henrik Sørensen, der har overtaget den Subaru Impreza, som Max Christensen for nogle år siden blev Danmarksmester med,” siger Karl-Åge Jensen.

Det bliver en samlet pulje på i alt 50.000 kroner, der skal kæmpes om, og udover JUAL Rally bliver det sæsonens fire resterende løb i Mekonomen Rally Championship, som tæller med. Der bliver 12.500 kroner til vinderen, og skalaen stopper først ved 2.000 kroner til holdet på ottendepladsen. For at gøre kampen meget åben, anvendes der dels en pointskala med små intervaller, dels vil årets afsluttende DM-rally på Bornholm i starten af november give dobbelte point.

Fakta om Danish Rally Championship Group N 2012

Præmieskala i mesterskabet:
1. plads: 12.500 kr.
2. plads: 10.000 kr.
3. plads: 7.500 kr.
4. plads: 6.000 kr.
5. plads: 5.000 kr.
6. plads: 4.000 kr.
7. plads: 3.000 kr.
8. plads: 2.000 kr.

Pointskala i mesterskabet:
20-18-17-16-15-14-13-12-11-10-9-8-7-6-5-4-3-2-1.

Tællende løb:
De fem afdelinger af Mekonomen Rally Championship, som køres i Danmark.

Særlige bestemmelser:
Der gives dobbelte point ved sidste afdeling.
Præmiepengene er betingelse af deltagelse i sidste afdeling.

DRC
Danish Rally Championship

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Juelsminde
  • 19/05/12 - Juelsminde - DM Rally
  •  
     

    DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: