Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Clio Cup - DK

Clio Cup klar med nye mesterskaber

Clio Cup - DK 
17/05/12 

Clio CupI den kommende weekend tager Point S Silkeborg Clio Cup hul på sin niende sæson. Det bliver på Ring Djursland ved det årlige Classic Car Meeting, at klassen for Danmarks hurtigste standardvogne kører sin første løbsweekend, og det kommer til at ske med flere af navnene fra sidste sæson, men også med en række nyheder, dels på kørersiden, dels på afviklingssiden, hvor afviklingsformatet er nyt, og der er et kommet et par nye mesterskaber til.
 

Lars Møller, Ikast, og Sonny Nielsen, Snertinge, er blandt de nye kørere i Point S Silkeborg Clio Cup. Fynboen er dog ikke helt ubekendt med Renault Clio III-modellen, da han i en årrække har kørt med en i den danske langdistanceserie, men for Sonny Nielsen bliver der tale om en helt ny oplevelse.

”Hvor jeg bare glæder mig til at prøve sådan en bil. Tak for muligheden siger jeg bare, for jeg kan ikke få armene ned,” siger vestsjællænderen, der i de seneste par sæsoner har huseret i Yokohama 1600 Challenge.


Point S Silkeborg Clio Cup skydes i gang på Ring Djursland
(Foto: Henning Smed)

I forhold til tidligere er der blevet ændret på afviklingsformat. Startopstillingen til det første løb bliver baseret på rækkefølgen i tidtagningen, mens startopstillingen til det andet løb sker ved at lægge resultatet af dels tidtagningen, dels første heat sammen, så bedste mand starter forrest.

Der er også kommet to mesterskaber til parallelt med hovedmesterskabet i Point S Silkeborg Clio Cup. Det er et rookie og et old boys-mesterskab. For at kunne komme i betragtning til rookie-mesterskabet må man inden sæsonstart højst have deltaget i to Clio Cup-afdelinger, mens old boys-mesterskabet er åbent for kørere, der i 2012 er 45 år eller ældre.

Point S Silkeborg Clio Cup Danmark

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Ring Djursland
  • 20/05/12 - Ring Djursland - Clio Cup - DK
  • Sæsonstart på Ring Djursland
  •