Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Classic Race Aarhus

Classic Race Aarhus er også for børnene

Classic Race
Aarhus 

17/05/12 

Børn i alle aldre vil kunne deltage i mange forskellige aktiviteter
Classic Race Aarhus er et arrangement for hele familien, såvel de voksne som børnene.
Der bliver naturligvis masser af historiske biler og spændende race at kikke på, når den tredje udgave af løbet finder sted den 22.-24. juni, men udenfor banen vil der også være mange aktiviteter, som børnene kan deltage i.
 

”Inde i Mindeparken vil der blive indrettet et helt område med børneaktiviteter,” fortæller Tine Vallø, der er ansvarlig for børneområdet. ”Aktiviteterne spænder vidt, og der vil være noget for børn i alle aldre, og noget, som både piger og drenge vil være interesseret i.”

Omdrejningspunktet i Classic Race Aarhus er de motoriserede køretøjer, og de vil også indgå i børneaktiviteterne. Ungerne kan således få mulighed for at prøve en ATV-crosser.

Børnene kan prøve en ATV-crosser i Mindeparken under årets Classic Race Aarhus

”Vi sørger for at give børnene en grundig instruktion i køretøjet, ligesom de naturligvis bliver iført en styrthjelm, inden det går løs på den afspærrede bane, vi har oprettet i Mindeparken. Er man ikke stor nok til selv at kunne køre f.eks. ATV-crosseren, så er der også mulighed for at køre turen sammen med enten mor eller far,” siger Tine Vallø.

Børneaktiviteterne i Mindeparken arrangeres i samarbejde med ’Ung i Aarhus’ og Rudolf Steiner-skolen, og de to parter går ved årets Classic Race Aarhus sammen om en ny, spændende aktivitet. ’Scenen er din’ er en aktivitet, hvor børn og unge kan tilmelde sig og komme til at optræde på scenen i Mindeparken.


Ansigtsmaling er en af de mange aktiviteter, der gennemføres for børnene under Classic Race Aarhus
(Foto: Poul Iversen)

Sæbekasseløb, ansigtsmaling og tegnekonkurrencer er nogle af de andre aktiviteter, der bliver gennemført for børnene, som også har mulighed for at erhverve et såkaldt børnekørekort.

”Inden vi sender ungerne af sted på ATV-crosseren, fortæller vi dem de basale ting om færdselsreglerne, og når de har kørt turen igennem, har de mulighed for at gå op til en teoriprøve, og når de har bestået den, får de deres børnekørekort,” siger Tine Vallø, der har stor erfaring på dette område. I det daglige er hun nemlig kørelærer hos Kørelærer Gruppen.

”Det er ikke en forudsætning, at børnene skal køre på ATV-crosseren for at få børnekørekortet. Ved sidste års Classic Race Aarhus udstedte vi hele 1.200 børnekørekort, og det skulle gerne blive til mindst lige så mange i år.”

Børnekørekortet følger i øvrigt fint i tråd med fundatsen for Classic Race Aarhus Fonden, idet fonden som sin formålsparagraf har at fremme børns trafiksikkerhed i Aarhus.

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Mindeparken (Gadeløb)
  • 24/06/12 - Mindeparken (Gadeløb) - Classic Race Aarhus
  •