Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Suzuki Motorsport skal forsvare sin føring i DM i rally

DM Rally 
18/05/12 

Suzuki Motorsport i almindelighed og mandskabet Kenneth Madsen/Henrik Dernoff (Gørlev/Ringsted) i særdeleshed fik en fantastisk start på 2012-sæsonen, da kampen om årets Danmarksmesterskaber i rally blev skudt i gang i slutningen af marts. Det blev til en meget komfortabel sejr i Tunet National, og den DM-føring, det udløste, skal makkerparret nu forsvare i JUAL Rally ved Juelsminde.
 

”Det er dejligt at føre, for så er det de andre, som skal angribe. På sin vis har man lidt luft, men der er kun kørt en afdeling, så forspringet er ikke så stort,” siger Kenneth Madsen. ”Jeg går efter at gentage sejren, det skal der ikke herske nogen tvivl om.”

Siden DM-premieren har Kenneth Madsen også været til start i det svenske Lille Mats Rallysprint, hvor det dels blev til en klassesejr, dels en generel andenplads, så den vestsjællandske kører føler sig klar til at drage til Østjylland.


Kenneth Madsen og Henrik Dernoff skal forsvare føringen
(Foto: Motorsporten.dk)

”Det har bare været den sædvanlige gang service,” siger han. ”Taktikken er den samme som sidste gang, nemlig at vi vil angribe. Sidste år var nogle hurtige prøver, og vi lægger ud med den prøve, hvor jeg sidste år ramte en chikane. Det skal vi undgå. Jeg kan godt lide, at vi lægger ud med en lang prøve, så kommer man rigtigt i gang.”

Mens Kenneth Madsen/Henrik Dernoff er på udebane, så har Suzuki Motorsport også et hjemmebanehold i løbet. Det er Jesper Bisted/Arne Pagh (Horsens/Middelfart).

”Det blive godt at komme på hjemmebane og jeg føler, at vi er rigtig klar efter vores løb i Tyskland, hvor vi blev nummer 18 generelt ud af 130 biler,” siger Jesper Bisted. ”Jeg skulle gerne vinde min klasse op til 1600 cm3, og så skal den gerne hedde top 3 i Tunet National. Så må vi se, hvad det rækker til i generalklassementet.”


Jesper Bisted og Arne Pagh kører på hjemmebane

Den lokale rallydeltager er også begejstret over, at JUAL Rally starter med en lang hastighedsprøve.

”Det er der, man skal gøre en forskel, hvis man skal gøre noget. Det er den længste, og så er det nok også løbets hurtigste, så det er der, man skal køre stærkt,” siger han. ”Det passer mig fint, men kun fordi jeg er på hjemmebane, for ellers ville jeg normalt godt have startet med en mindre prøve, så man lige kunne komme i gang. 20 kilometer fra start er noget af en udfordring.”

For en af Suzuki Motorsports andre kørere kommer løbet også til at rumme en ekstra udfordring. Det er Rasmus Sørensen (Ølstykke), der denne gang må undvære sin normale co-driver.

”Jeg har fået en aftale med Lone Otto, som sidste år vandt DM,” fortæller Rasmus Sørensen. ”Jeg har set nogle videoer fra deres bil, og jeg tror helt klart, at det kommer til at falde i hak. Vi bruger mere tid på notetræning denne her gang, så vi bliver kørt godt sammen.”

Med til at gøre løbet til en ekstra udfordring for Rasmus Sørensen er også det faktum, at han ikke har kørt siden DM-premieren, hvor han måtte udgå. Motoren er først nu ved at være genopbygget.


Rasmus Sørensen og Peter Egholm skal have revanche
(Foto: Motorsporten.dk)

”Sådan som bilen kører, og hvis vi det fungerer, så vil jeg gerne i top 10 generelt. Men der er mange hurtige biler og mange om buddet. Jeg tror godt, at vi kan komme i top 10, for jeg synes, at vi havde meget god fart i bilen i Tyskland og har vist, at vi godt kan være med,” siger han.

I den fjerde og sidste bil fra Suzuki Motorsport befinder Kasper Rasmussen/Carsten Line Lykke Jensen (Jyllinge/Odense) sig. De kommer til JUAL Rally med fart i kroppen efter at have kørt Gjønge Rally.

”Vi havde en problemfri test, hvor bilen virkede. Vi fik en fjerdeplads og en klassesejr, så det kørte bare rigtig godt. Der var god rytme i bilen og samarbejdet mellem Line og jeg fungerede. Bilen skal bare checkes igennem, og så er vi klar til Juelsminde,” siger Kasper Rasmussen.


Kasper Rasmussen og Line Lykke har en klassesejr i baglommen

”Ved det sidste løb sluttede vi som toere i 1600-klassen, men jeg forventer mig da at slutte i top 3 og komme mellem de bedste i Tunet National. Jeg har aldrig været i Juelsminde, men var ovre at kikke sidste år på by-prøven, men det er også det eneste. Men det er en spændende by-prøve.”

Suzuki Motorsport
Teamchef Anders Lysen


Læs mere om:
  • Anders Lysen
  • Suzuki Motorsport
  •  
     

    DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: