Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

24 Hours

Jan Magnussen glæder sig til 24 timer

24 Hours 
17/05/12 

i det grønne helvede
Jan Magnussen har efterhånden prøvet det meste indenfor motorsport, men han kan stadig blive stillet overfor nye udfordringer, der får den 4-dobbelte Le Mans vinder til at glæde sig mere end sædvanligt. I den kommende weekend stiller han for første gang til start i 24 timers løbet på verdens mest udfordrende racerbane, den 24 kilometer lange Nürburgring Nordschleife også kendt som det grønne helvede.
 

Jan Magnussen skal sammen med Corvette Racing holdkammeraterne Richard Westbrook og Tommy Milner samt Daniel Keilwitz køre en Corvette Z06.R for Haribo Racing Team. Samme team som Jan Magnussen debuterede for, ved et 4 timers løb på banen for tre uger siden, hvor Jan Magnussen skulle deltage for at opnå licens til at deltage i 24 timers løbet.

24 timers løbet har gennem de seneste år opnået stor kvalitet blandt kørerne i den hurtigste klasse, hvor også Jan Magnussen og holdkammeraterne kører. Flere og flere tidligere Formel 1 kørere og aktive Le Mans kørere har taget udfordringen med 24 timers intenst ræs på verdens længste racerbane. Og med et startfelt på tæt ved 200 biler, bliver der også god brug for masser af erfaring bag rattet, når man skal holde sig fri for uheld på den farlige bane.


Kan man kalde det slikket design
(Foto: Motorsporten.dk)

”Det er fuldstændig sindssygt, men på en fed måde” fortæller Jan Magnussen med stor entusiasme. ”Det er en bane der kræver SÅ meget af kørerne og man kan hele tiden blive bedre. Da vi kørte dernede for tre uger siden lykkedes det mig over få omgange, at forbedre min omgangstid med 8 sekunder og jeg ved, jeg kan finde mere tid endnu. Man kører sindssygt hurtigt hele tiden og der er så mange steder, bilen letter fra asfalten og hvor man kan høre, at omdrejningsbegrænseren sætter ind når hjulene hænger frit i luften.

Første gang jeg kom ved ”Flugplatz” (en passage på banen – red.) havde jeg fuld gas på, men da lettede bilen og grundet downforce fra bagvingen blev bagenden presset ned, så jeg kiggede lige op i den blå himmel. Men nu har jeg fundet ud af teknikken, så næsen ikke peger op i himmelen. De kørere, der er rigtig gode dernede, har kørt rigtig mange omgange og selv de fortæller, at de ikke har kørt en perfekt omgang på banen. Og med trafik og tæt ræs, så er der hele tiden masser at lære og masser at tage sig til. Lige nu kan jeg slet ikke forestille mig, at vi også skal køre der om natten. Men alligevel, så kan jeg slet ikke vente på at komme ud på banen. Jeg er helt sikker på, at det nok skal blive en fantastisk oplevelse”.

Om mulighederne for et topresultat fortæller Jan Magnussen. ”Der er ingen tvivl om, at vi har en stærk kørersammensætning og teamet har fortalt, at de har fundet en masse småting, som er blevet forbedret på Corvetten siden sidst. Så jeg håber vi kan være med helt fremme og tror, at en top fem placering er en mulighed”.

Løbet starter lørdag den 19. maj kl. 16.00


Læs mere om:
  • Jan Magnussen
  • Corvette Racing
  •