Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Yokohama 1600 Challenge

Høje ambitioner betyder hårdt arbejde

Yokohama
1600 Challenge 

16/05/12 
Yokohama

"2012 skal være første skridt mod drømmen om en professionel karriere som racerkører". Ordene kommer fra Frederik Mortensen, der om en uge tager hul på sin tredje sæson i 1600 Challenge.
 


Frederik er klar til at give den gas i 1600 Challenge
(Foto: Gripping Media)

Teenageren, der i 2011 sluttede sæsonen på tredjepladsen, går målrettet efter en forbedring af resultatet i år, og vinterpausen er gået med alt andet end fester og tv-serier i fjernsynet:

"Jeg går nu 100% efter en racerkarriere, og det betyder at jeg har brugt utrolig meget tid på fysisk træning", fortæller Frederik. "Jeg bruger vel omkring 15 timer om ugen på træning, og samtidig holder jeg mig til en sund kost. Det er nødvendigt, hvis jeg skal yde mit bedste i bilen."

Frederik har også indledt et coachingforløb med den erfarne racerkører, Tommy Schröter. Igennem forskellige øvelser har de to fået godt styr på den mentale del af Frederiks potentiale. Det samarbejde er der allerede kommet meget ud af:

"Ved en testdag på Padborg Park for nylig øgede jeg min svinghastighed med op til 30 km/t i forhold til sidste sæson - og det var uden at dreje så meget som en møtrik på bilen. Det er utroligt, hvor meget fart, der rent faktisk gemmer sig i én selv", fortæller Frederik.

Lamotek Racing-teamet har også fået en opstramning op til den nye sæson. Teamet har indkøbt og opbygget en ny lastbil, som både fungerer som transport af racerbilen og som kontor samt soveværelse til hele teamet.

Den blåmetallic VW Lupo har naturligvis også fået en opfriskning, så den er helt klar til at støtte Frederiks jagt på pokaler.


I år satses der på pokaler for det unge talent
(Foto: Gripping Media)

Årets første løb bliver kørt på den kuperede Ring Djursland den 19.-20. maj, og her har Frederik netop været på en træningsdag for at være helt fit for fight når sæsonen går i gang.

"Det bliver fantastisk at komme i gang igen! Jeg har brugt så mange kræfter på at forberede mig til sæsonen, så det bliver en stor forløsning endelig at komme på banen og give den gas", slutter Frederik.

Lamotek Racing

Gripping Media ApS

Læs mere om:
  • Frederik Mortensen
  • Ring Djursland
  • 20/05/12 - Ring Djursland - Yokohama 1600 Challenge - DM
  •  
     

    Yokohama 1600 Challenge nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: