Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Porsche Carrera Cup Germany

En sejr og et crash på Eurospeedway Lausitz

Porsche
Carrera Cup
Germany 

16/05/12 

Klettwitz: Kun en uge efter sæson starten i Porsche Carrera Cup Tyskland starter løb 2 og 3 på Eurospeedway Lausitz. Positivt: Nicki Thiim tager igen som sidste år sejren. Negativt: Andet løb sluttede før tid for den unge dansker grundet en unødvendig manøvre af Rene Rast
 


Nicki Thiim
(Foto: Natascha Theisen)

Fra den 4. til den 6. maj 2012 har andet og tredje løb i Porsche Carrera Cup Tyskland serien stået på programmet for Nicki Thiim. Den unge dansker har gode minder fra tidligere løb på denne bane, sidste år tog han nemlig her sin første sejr i Porsche Carrera Cup. Derfor har Nicki Thiim naturligvis været stærkt motiveret til at gentage successen i 2012 sæsonen.

De to fri-trænings sessioner – en om fredagen, og en om lørdagen – brugte Nicki Thiim på at forberede sig selv og sin Porsche til den forestående kvalifikation og de to løb, lørdag og søndag. Begge gange endte han på en på en tredje plads. Resultat: Bil og kører er fit til kvalifikations sessionen, hvor alle kørere skal sætte to gode omgangstider. Ifølge reglerne er det den hurtigste omgangstid som bestemmer start placeringen til løb nummer to, og den næsthurtigste omgang afgører start placeringen for løb nummer et. Det lykkedes den unge danske racerkører at få plads nummer 2 i lørdagens løb, og plads nummer 3 i søndagens løb.


Nicki Thiim
(Foto: Natascha Theisen)

Løb 1 lørdag på Eurospeedway Lausitz
Lige fra starten fik Nicki Thiim snuppet føringen fra team kollegaen Kévin Estre. Men hans team kollega slog hårdt tilbage for at vise Nicki Thiim at han ikke havde tænkt sig at give op. Efter 18 omgange kunne “Danish Dynamite” endelig tage sejren i Porsche Carrera Cup Tyskland sæsonens andet løb. “Det er motorsport når det er bedst, et rigtig godt løb, det er sjovt. Fra første omgang til den sidste, måtte jeg give mig 100%. I starten var jeg bekymret for, om jeg havde fået ødelagt mine bremseskiver efter en bremsefejl. Og det at jeg har øvet starten flere gange, ser ud til at have betalt sig.” sagde Nicki Thiim efter løbet.


Nicki Thiim
(Foto: Natascha Theisen)

Løb 2 søndag på Europeedway Lausitz
Sæsonens tredje løb i Porsche Carrera Cup Tyskland startede en halv time senere grundet en større ulykke i en anden serie kort forinden. Alle kørerne måtte derfor vente lidt inden de kunne komme i gang. Nicki Thiim startede løbet på tredje position, målet var naturligvis at vinde dette løb. Men da starten gik, mistede den unge dansker en plads til sin danske kollega Michael Christensen, som kører i “Porsche Junior” programmet. Begge kæmpede hårdt om tredje pladsen. Nicki Thiims konkurrent så chancen for at snuppe tredje pladsen, og endnu en kamp startede, en kamp som desværre endte med at Nicki Thiims Porsche måtte udgå med store skader, og derfor måtte han opgive håbet om en sejr og vigtige point i Porsche Carrera Cup mesterskabet.


Nicki Thiim
(Foto: Natascha Theisen)

Det var en meget skuffet dansker der efter løbet søndag udtalte sige: “Den køre stil som Rene Rast lagde for dagen var helt og aldeles unødvendig, specielt på den sidste omgang … Jeg forstår ikke denne opførsel!”.

Alligevel ser Nick Thiim frem til det næste løb – kun et – som køres i forbindelse med 24 timers løbet på Nürburgring, og Nürburgring Nordschleife, fra den 17. til den 20. maj 2012. Porsche Carrera Cup løbet køres lørdag kl 11.35 til 12.35.

Natascha Theisen
Media Office Theisen

Læs mere om:
  • Nicki Thiim
  • Lausitzring
  • 06/05/12 - Lausitzring - Porsche Carrera Cup Germany
  •