Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Legend Car Cup

Ung, klog og taktisk

Legend Car 
15/05/12 

Søndag startede sæsonen for de danske Legend kørere på Padborg Park og ret hurtigt blev de etablerede kørere klar over at der var et par nye drenge i klassen. Faktisk var den yngste kun 16 år gammel, og på døren af hans bil står der Frederik Nymark.
 

Frederik Nymark har, trods sin unge alder, kørt go kart nogle år med en tredje plads i det nordiske mesterskab. Som alle raske drenge skal der mudder på bukserne, så han skiftede til Quad Cross med en flot anden plads i Danmarks Mesterskabet. I weekenden skulle han så have sin debut i den danske Legend Cup.

Premieren startede dog ikke helt så gnidningsløst som teamet havde håbet. Allerede under træningen kunne den unge kører mærke at der var problemer med bremserne på hans Legend bil. Da en del overhalinger i klassen bliver lavet som udbremsnings dueller for enden af langsiden på Padborg Park, vidste hele teamet at det var et problem der bare skulle løses.


På trods af bremse problemer, fik Frederik sat en super tid.
(Foto: Motorsporten.dk)

Nymark Racing mekanikerne rettede deres mistanke på et sæt skæve bremseklodser foran på bilen inden kvalifikationen. Under kvalifikationen kommer Frederik i pit og klager lidt over bremserne. ”Han kommer ind i pitten og fortæller at bilen stadig ikke bremser ordenligt, jeg fortæller ham at vi kigger på det bagefter, men han er sjette hurtigst, så bilen kan ikke være helt tosset” fortalte teamchef og Frederiks far – Flemming Nymark.

Det viste sig også at de begge har ret. Efter kvalifikationen er Frederik Nymark den kører som kørte 4. bedste tid, kun knap 3/10 dele efter en af de andre nye ’drenge’ i klassen, nemlig Jason Watt.


Frederik i hård kamp om pladserne
(Foto: Motorsporten.dk)

Tilbage i pitten kan man på bremsepedalen mærke at der faktisk stadig er problemer med bremserne, hvorfor man vælger at skifte bagbremserne på bilen.

Til første heat var unge Frederik Nymark ret spændt. Reglementet i klassen er nemlig sådan at man ”vender feltet”, hvilket betyder at er man hurtigst i kvalifikationen starter man faktisk bagerst i første heat. Med 25 deltagere i klassen, var den unge kører lidt nervøs for at skulle køre sig op gennem feltet og måske blive skubbet af banen undervejs.

Men fra en start plads som nummer 22, bruger den unge Nymark sit hoved og kører sig frem på en slutplacering som nummer fjorten, selv om hans bremser stadig drillede.


Bremseproblemet er løst og tempoet blev sat i vejret.
(Foto: Motorsporten.dk)

I pausen til heat to, finder teamet endelig fejlen på bremserne og skifter en bremsecylinder på bilen. Det betyder at nu er det op til den kun 16-årige Nymark at køre hurtigt og klogt. I heat to tager han yderlig syv placeringer og slutter samlet nummer syv i heatet.

Det tredje heat blev afkortet, da et uheld i en anden klasse betød at der skulle bruges lang tid på at gøre banen klar igen. Men på de kun fem omgange lykkes det dog for Frederik Nymark at tage en placering.

Det var da også en tydelig stolt Legend kører man mødte i Nymark team teltet, som efter en problematisk weekend, allerede nu ligger nummer seks i Legend Cuppen.

Nymark Racing

Selch


Læs mere om:
  • Frederik Nymark
  • Nymark Racing
  • Padborg Park
  • 13/05/12 - Padborg Park - Legend Car - DM
  •