Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

American Le Mans Series

Jan Magnussen ærgerlig efter andenplads

ALMS 
13/05/12 

American Le Mans SeriesJan Magnussen og holdkammerat Antonio Garcia kom på andenpladsen i deres Corvette #3, da Corvette Racing scorede en flot 1-2 sejr efter 6 timers tæt og intens fight i GT klassen, ved tredje afdeling af den Amerikanske Le Mans Serie, der blev afviklet på Laguna Seca, Californien, natten til søndag.
 

GT klassen stjal endnu en gang billedet i den Amerikanske Le Mans Serie og beviste med en sekundstrid over samtlige seks timer, at det er det stærkeste GT felt i verden. Corvette kæmpede med Aston Martin, Ferrari, BMW og Porsche gennem hele løbet, med de forskellige mærker helt i front på forskellige tidspunkter af løbet. Inden sidste pitstop var Jan Magnussen i front i Corvetten, men motoren gik ud og i stedet for at styre løbet fra front, måtte Magnussen kæmpe sig tilbage fra femte position. Det blev til gengæld underholdende for publikum, da Magnussen brillerede med to flotte overhalinger, den ene en overhaling af to konkurrenter på en gang, den anden i løbets sidste minutter, hvor han passerede BMW’en på anden pladsen ved at mase sig med forbi, da en prototype skulle overhale. Det gav Magnussen kåringen som løbets ”Hard charger”.

”Jeg er rigtig ærgerlig over, at vi slutter på andenpladsen i dag” sagde Jan Magnussen efter løbet. ”Men samtidig så er en 1-2 sejr et fantastisk resultat til Corvette efter så tæt et løb. Det var rigtig godt og sjovt ræs gennem alle seks timer. Vi mangler dog på vores bil, at få skruet den perfekte weekend sammen. Vi kæmpede med forskellige små problemer, der til tider gjorde det rigtig svært, når man ligger i sådan en tæt kamp. Så samtidig med, at jeg er ærgerlig over andenpladsen, så er jeg tilfreds med, at vi trods de mange problemer alligevel kunne få et topresultat. Og var vi ikke gået i stå ved sidste pitstop, så er jeg også sikker på, at vi havde vundet, men nu kigger teamet på, hvad der gik galt og så lærer vi af det. Løbet giver et rigtig godt billede af, hvor tæt ræs der venter i GT klassen på Le Mans og her gælder det om at kunne kæmpe med om sekunder over samtlige 24 timer”.

Jan Magnussen deltager i næste weekend i årets første afdeling af det danske DTC mesterskab, der afvikles på Jyllands Ringen søndag den 27. maj. Det bliver samtidig første afdeling af DTC under det nye reglement, hvor hele feltet består af de populære Camaroer med buldrende V8 motorer.


Læs mere om:
  • Jan Magnussen
  • Laguna Seca
  • 12/05/12 - Laguna Seca - ALMS
  •