Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Lewis Hamilton mister sin pole position

Formel 1 
12/05/12 

Efter kvalifikationen til det Spanske Formel 1 Grand Prix var der jubel og glæde hos McLaren teamet. Men det varede ikke ved ret længe.
Man havde lavet et par graverende fejl undervejs som koster Lewis Hamilton sin pole position og McLaren sin pole position nummer 150 gennem tiderne.
 

Lewis Hamilton mister sin pole og skal starte bagerst i søndagens Spanske Grand Prix. Det blev konsekvensen af at han stoppede på banen efter at kvalifikationen var afsluttet. I det sportslige regulativ artikel 6.6.2 står der at en bil efter kvalifikation skal kunne komme tilbage til pittet ved egen hjælp, og der skal være brændstof nok til at man kan lave en analyse af brændstoffet, for at sikre at det ikke er ulovligt brændstof der er anvendt.

Ingen af disse to elementer i Artikel 6.6.2. er tilsyneladende overholdt. McLaren appellerede straks kendelsen, men appellen blev afvist. McLaren hævdede at der var 1,3 liter brændstof tilbage i bilen, men det afviste FIAs stewards. Der er påkrævet at der skal være mindst én liter hvilket FIAs stewards ikke fandt i bilen. McLaren accepterede herefter dommen.

Det er faktisk anden gang at McLaren og Lewis Hamilton oplever dette. En lignende situation opstod i forbindelse med det Canadiske Grand Prix i 2010.

Hele feltet rykker dermed en placering frem, hvilket betyder at det er Pastor Maldonado fra Williams teamet der starter fra pole position og han får hjemmebane helten Fernando Alonso i Ferrari som nummer to i forreste startrække. Det bliver den første pole position for Williams teamet siden det Brasilianske Grand Prix i 2010. Også selvom man ikke selv helt har kørt sig til det.

Artikel 6.6.2:
"Competitors must ensure that a one litre sample of fuel may be taken from the car at any time during the event. Except in cases of force majeure (accepted as such by the stewards of the meeting), if a sample of fuel is required after a practice session the car concerned must have first been driven back to the pits under its own power."


Læs mere om:
  • Circuit de Catalunya
  • 13/05/12 - Circuit de Catalunya - Formel 1
  •