Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

207 Spider Cup

Rasmus Wendelboe sejrer igen

207 Spider Cup 
09/05/12 

- i det franske mesterskab
Det var ikke en enlig svale da Rasmus Wendelboe i sidste måned dominerede første afdeling af det franske Peugeot Spider Cup-mesterskab på Magny Cours med en flot sejr og en tredjeplads, der bragte den unge Roskilde-kører til top i mesterskabsstillingen. For weekendens løb på den franske Val De Vienne-bane skulle vise sig at blive en flot gentagelse af åbningsløbet.
 

Trods omskiftelige vejrforhold, der gjorde det svært at finde den optimale opsætning af raceren, var Rasmus Wendelboe allerede fredag med fremme blandt de forreste i den frie træning. De gode takter blev fulgt op af en startplacering som nummer fire, efter en ufrivillig snurretur efterfulgt af et mindre ophold i pitten.


Rasmus Wendelboe.

Inden eftermiddagens første heat viste vejrguderne sig fra sine mest lunefulde sider med både sol, regn og sågar haglbyger. Ved løbsstart var banen tør og de rilleløse dæk blev monteret på alle racere i feltet. Glæden varede kortvarigt, for allerede inden de røde lamper slukkede, ramte et voldsomt regnskyl banen og vanskeliggjorde kørselsforholdene.

Efter at have været nede som nummer fem, kørte en hårdt kæmpende Rasmus Wendelboe sig sikkert op i gennem feltet, som var plaget af en del uro, grundet det glatte føre.

“Det var virkeligt svært at holde bilen på banen i dette vejr med slicks i regn. Polesitter Gianni Sciabbarrasi sluttede tidligt med tekniske problemer, og så begyndte Frederik Vodder og jeg at angribe den førende Seveau og jeg var lykkelig, da jeg til sidst kunne trække fra de andre og vinde mit andet løb i år på fransk asfalt.”

Også i søndagens andet løb var der regn og trods en startplacering som nummer fire, var løbet ikke uden problemer for lørdagens vinder, der både måtte en tur gennem sandfanget og et græsareal, før konkurrenterne igen kunne se Rasmus Wendelboe gøre krav på det sidste trin på podiet.


Rasmus Wendelboe på podiet.

For anden gang ud af to mulige i denne sæson kunne Rasmus Wendelboe forlade Frankrig med flest point på kontoen og i toppen af det franske Peugeot Spider Cup-mesterskab.

Næste optræden bliver starten på den danske sæson, hvor første løbsweekend afholdes på den kuperede Ring Djursland og efter de gode resultater i udlandet er målsætningen klar – sølvmedaljen fra 2011 skal i 2012 skiftes ud med en af GULD.

Wendelboe


Læs mere om:
  • Frederik Vodder
  • Rasmus Wendelboe
  • Val de Vienne
  •