Porsche
Carrera Cup
Germany

03/05/12

I sidste weekend begyndte den 23. sæson i Porsche Carrera Cup på Hockenheim. Ændringer i kvalifikationen og to løb pr event, skulle være med til at gøre den hurtige mærke Cup endnu mere spændende. På trods af en kollision i det første løb, og en hård kamp i andet løb, er den unge dansker Nicki Thiim tilfreds med starten af ​​sæsonen 2012.

Ny sæson - nye regler: Udover to løb pr race weekend, hvor kørerne vil have flere chancer for at score point i kampen om at vinde mesterskabet, er afviklingen af kvalifikationen også blevet ændret. To løb, men en kvalifikation: den hurtigste tid i de 30 minutter, kvalificerer kørernes start position til race 1 om lørdagen, mens den anden bedste omgangstid fastlægger startpositionen for løb 2 om søndagen.

(Foto: Natascha Theisen)

Ligesom sidste år er der stadig to frie træningssessioner, som den unge danske racerkører brugte til at finde ind i en perfekt rytme og at være klar til chancen for to gode udgangspunkter for de to løb i weekenden. Og rytmen blev fundet hurtigt: I det første løb startede Nicki Thiim fra 4. startposition og i det andet løb fra 5. startposition. Begge positioner med gode mulighder for at komme på podiet.

I det første løb om lørdagen fik Nicki Thiim en god start, men kolliderer desværre med sin holdkammerat Keven Estrè. På grund af denne kollision falde den unge dansker tilbage omkring bunden af hele start feltet. Men med konstante og hurtige omgangstider kæmpede Nicki Thiim sig tilbage i top 10. Efter 14 omgange sluttede han sæsonens første løb på en 7. plads.

Søndag morgen kom starten på det andet løb i sæsonen 2012 i Porsche Carrera Cup. Nicki Thiim får igen en god start, men også en hård kamp med Rene Rast, hvor de to kørere havde en berøring der resulterede i at Nicki Thiim mistede to positioner - fra tredie til femte, men det lykkedes ham at kæmpe sig tilbage til fjerde pladsen. Den unge dansker kæmpede hårdt, at komme tilbage på tredie position og dermed på podiet, men måtte desværre konstatere at dækkene mistede mere og mere greb, omgang for omgang. Da Nicki Thiim indså at der kun var en lille chance at komme på podiet, beslutter han sig for at score de sikre point.

Nicki Thiim ser tilbage på weekenden med tilfredshed: "Sæsonen er ung, og der kommer flere løb - især hvis man tænker på, at der er to løb hver race weekend... Jeg er ret tilfreds med denne weekend. Jeg vil naturligvis gerne have været på podiet, men på den anden side scorede jeg vigtige point til mesterskabet! ", sagde Nicki Thiim efter de to løb.

Nu ser han frem til de næste to løb den kommende weekend (4-6 maj 2012) på EuroSpeedway Lausitz, hvor Nicki Thiim kan gå ind til weekenden på en delt fjerdeplads i mesterskabet. "Jeg ser virkelig frem til de næste løb, og jeg har gode erfaringer fra sidste år om denne bane. Mit mål er naturligvis podiet. Det jeg derfor vil være fokuseret på er kvalifikationen. Det er virkelig vigtigt, at man får en startposition oppe omkring de tre første pladser!", slutter Nicki Thiim.

Ved løbet på Lausitsring får Nicki Thiim besøg af sin far, Kurt Thiim, der er gæstekører i den tyske Scirocco Cup, så begge er spændt omkring udfaldet af weekenden.